Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Održani tradicionalni Podravski motivi

Uživalo se u delicijama, etno glazbi i naivnoj umjetnosti

Foto: Robert Mihaljević
Posebna atrakcija bio je Podravkin obed u središtu Koprivnice, na kojem su posjetitelji mogli kušati tradicijska podravska jela iz kuhinje Podravkinih kulinarskih majstora

Tri su dana ključevi grada bili kod slikara naive, a jučer su opet u rukama gradskih vlasti u Koprivnici, što znači da su završili 25. Podravski motivi, najveći sajam naive, kulinarstva i folklora u zemlji.

Mladen Rusak poznat je i kao koprivnički Bruce Lee Koprivnica Besplatna tjelovježba uz najjačeg i najvitalnijeg djeda u Hrvatskoj

Bila je to trodnevna rapsodija tradicije. Stara jela, etno glazba, naivno slikarstvo, tradicijski zanati i štandovi. Valjat će svakako izdvojiti i prigodne koncerte: u subotu nas je zabavljao sve popularniji domaći etno rock sastav Ogenj, a sinoć su nastupili Dixieland band i Cinkuši.

Posebna atrakcija bio je subotnji Podravkin obed u središtu Koprivnice, na kojem su posjetitelji mogli kušati tradicijska podravska jela iz kuhinje Podravkinih kulinarskih majstora. Održan je i tradicionalni Wine fest, izložba vina uz prigodnu degustaciju.

Ljubitelji jazza na svoje su došli u petak kad je koncert održao sastav Darko Misirača Trio. Bila je to i zgodna uvertira u skorašnji međunarodni jazz festival u Koprivnici, jedan od najjačih u regiji.

Prijam Još 20 osoba angažirano na javnim radovima u Koprivnici

– Podravski motivi temelje se više na domaćoj priči, tematici i tradiciji, a kada tome pridodamo i stare zanate, folklor i kulinarstvo, onda vidimo da je to zaista jedna prava podravska priča. Svih ovih godina, pa tako i ove, našim posjetiteljima nudili smo samo izvorne etno glazbene sastave, čime ostajemo originalni i drugačiji od ostalih koji su slične manifestacije u cijelosti komercijalizirali i oduzeli im dušu – naglasio je direktor Turističke zajednice Koprivnice Renato Labazan.

Uz izložbu naive na otvorenom i folklorne skupine koje su se pošteno oznojile na podravskoj sparini i suncu, valja svakako istaknuti birane glazbene sastave koji su nastupili na glavnoj pozornici: Ogenj, Legen, Mustač bend, Haze, Cinkuši, Dixieland bend, Cure iz centra te Hrvatsko pjevačko društvo Ferdo Rusan.

No, Podravski motivi samo su uvertira za glazbene poslastice u Koprivnici. Početkom srpnja uživat ćemo u međunarodnom festivalu jazza s vrhunskim domaćim i stranim izvođačima, a 12. srpnja počinje tradicionalno Ljeto na Zrinskom. Otvara ga na središnjoj pozornici na trgu – Massimo.

Predstavljen novi sustav s vanjskim kotlovnicama Najgušće naseljeni kvart dobiva svoje grijanje