Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Predstavljen novi sustav s vanjskim kotlovnicama

Najgušće naseljeni kvart dobiva svoje grijanje

Foto: Robert Mihaljević
Stanarima bi mjesečni računi za grijanje ostali isti kao i dosad, s time da bi u njima bila i otplata kredita

Novi sustav grijanja sa šest vanjskih kotlovnica u najgušće naseljenom kvartu u Koprivnici, onom na Trgu kralja Tomislava i u Starčevićevoj ulici, konačno će biti u funkciji, što znači da će se 250 stanova i nekoliko poslovnih prostora nakon 40 godina odvojiti od neučinkovite Podravkine kotlovnice. Investicija je prošli tjedan predstavljena u poduzeću Koprivnica-plin, nositelju investicije.

Koprivnički tjedan u znaku megaprojekata Komingu posao od 120 milijuna, a kreće i projekt aglomeracije težak 500 milijuna kuna

– Ukupna investicija u toplinski sustav iznosi oko četiri milijuna kuna, a projekt je u cijelosti financirao Koprivnica plin. Korisnicima je omogućena otplata na rate tijekom 12 godina, ali i mogućnost jednokratne otplate uz popust – izvijestio je na konferenciji za novinare Dean Gnjidić, predsjednik uprave Koprivnica plina.

Član uprave Koprivnica plina Marinko Bagarić naglasio je kako je instalirano šest novih vanjskih visokoučinkovitih kotlovnica i sad svaka zgrada ima vlastitu kotlovnicu ukupne snage 2,9 megavata.

Predstavnik stanara Bruno Ćer zahvalio je investitoru na brzoj i kvalitetnoj realizaciji projekta kojim je riješena dugogodišnja neizvjesna situacija s grijanjem.

Crveni križ u akciji Predstavnici gradske uprave volontirali u Socijalnoj samoposluzi

Projekt je pozdravio i Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, rekavši kako je prije dvije godine njemački RWE ušao u vlasničku strukturu koprivničkog plinskog biznisa kao partner grada.

– Njihova ekspertiza i agilan pristup rezultirali su još jednim projektom na dobrobit građana Koprivnice – zaključio je Jakšić.

Prema prvim izračunima, stanarima tog kvarta mjesečni računi za grijanje bili bi isti kao i dosad, s time da bi u njima bila i otplata kredita za nove kotlovnice.

Stanari već imaju vlastitu toplu vodu, a sustav grijanja proradit će najkasnije za desetak dana. 

'volim volontiranje' Koprivnički učenici u sklopu humanitarne akcije prikupili čak 130 kg hrane