Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
od 21. srpnja do 4. kolovoza

Najveći skup europskih studenata arhitekture ove godine u Rijeci

Rijeka
Foto: Grad Rijeka
Studenti će sudjelovati na 40 praktičnih i teorijskih radionica u zgradama IVEX-a i Exportdrva na području Delte

U Rijeci će se od 21. srpnja do 4. kolovoza sakupiti najviše europskih studenata arhitekture ove godine, njih oko 600, na skupu EASA (European Architecture Students' Assembly), najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u Rijeci. Skup se organizira u sklopu programa Ljeta u prijestolnici, kao dio programskog pravca Slatko i slano projekta Europske prijestolnice kulture u Rijeci.

Studenti će sudjelovati na 40 praktičnih i teorijskih radionica u zgradama IVEX-a i Exportdrva na području Delte.

Skup nosi naziv "RE:EASA", a propitivat će ideje vezane uz prostorni i društveni kontekst Rijeke te otkrivanje novih načina iskoristivosti vrijednih gradskih prostora. Sudionici skupa će nastojati ostvariti dugoročnu i pozitivnu promjenu u prostoru za zajednicu koja se njime koristi. Namjera organizatora je da što više rezultata radionica ostane na korištenje i u korist lokalnoj zajednici, priopćeno je iz tvrtke Rijeka 2020, koja upravlja projektom EPK.

Skup se otvara u subotu, 21. srpnja u prostorima Exportdrva, 27. srpnja će biti Dan otvorenih vrata skupa, a završna izložba radova nastalih tijekom skupa priredit će se 4. kolovoza.

Sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Gradsko vijeće Prihvaćene promjene Statuta Grada Rijeke radi usklađivanja sa zakonskim odredbama