Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Radovi na sportskom objektu

Nakon 15 godina kutinski stadion dobit će novi teren

Foto: Kutina
Novi travnjak u vrijednosti 1,5 milijuna kuna donirao je Hrvatski nogometni savez, a prateće radove financira Grad Kutina s oko 300.000 kuna iz svog proračuna

Na nogometnom terenu pomoćnog igrališta na kutinskom Gradskom stadionu započeli su radovi na demontaži umjetne trave, nakon čega će biti postavljena nova, koju je donirao Hrvatski nogometni savez. Umjetna trava koja je bila postavljena, a na kojoj treniraju uglavnom djeca i mladi, bila je dotrajala i trebalo je krenuti u sanaciju tog igrališta. Na projektu novog travnjaka, ukupno vrijednog oko 1,8 milijuna kuna, surađuju Hrvatski nogometni savez, Grad Kutina i Športski centar Kutina.

Trajanje tri tjedna

– Radovi su počeli, očekuje se da će trajati tri tjedna. Podijeljeni su u tri faze, prva je skidanje granulata i pijeska te demontaža 
trave, druga je faza nivelacija površine i priprema za postavljanje nove završne podloge nakon čega slijedi i postavljanje nove umjetne trave. Svaka faza traje po tjedan dana, ako ne budu loši vremenski uvjeti, no ne očekujemo neka kašnjenja. Dimenzije novog nogometnog igrališta ostaju u gabaritima koji su propisani od Hrvatskog nogometnog saveza stoga očekujem kvalitetno igralište kojim će biti zadovoljni svi građani kutine, a naročito sportaši – rekao je Nebojša Čović iz Športskog centra Kutina.

– Nakon punih 15 godina na HNŠK Moslavina postavljamo novi travnjak u vrijednosti od 1,5 milijuna kuna doniran od Hrvatskog nogometnog saveza. Grad Kutina će sufinancirati ono što je potrebno uz to, preostali dio, a to je iznos od oko 300.000 kuna. 
Nadam se da će radovi biti gotovi za nekoliko tjedana i da će Grad Kutina tada dobiti novi teren s novom umjetnom travom – rekao je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić.

Kako je rečeno, posljednje četiri godine Grad je mnogo ulagao u sportske terene i aktivnosti što je vidljivo na primjerima najsuvremenije kuglane, uređenja atletske staze i mnogih drugih sadržaja.

– Raduje me što kontinuirano nastavljamo s podizanjem  kvalitete u sportu te što će sada i uz novu umjetnu travu sportaši i rekreativci dobiti bolje uvjete treniranja kako bi nastavili s uspješnim radom te kako bi svojim uspjesima promovirali našu 
Kutinu. Posebno mi je drago što će ovo poboljšanje ponajviše osjetiti mladi nogometaši – dodao je gradonačelnik Babić.

Treniranje djece

A zadovoljni su i u Nogometnom klubu Moslavina koji je korisnik ovog stadiona.

– To će nam puno značiti, pogotovo za našu školu nogometa  jer je taj teren posebno pogodan za treniranje djece. Također ćemo 
uz novi teren biti kvalificirani za sva natjecanja u organizaciji HNS-a. Budući da sam i novi predsjednik kluba, izuzetno sam  zadovoljan početkom radova i nadam se da će svi članovi kluba biti zadovoljni kad se oni završe – rekao je Tomislav Kojundžić, predsjednik HNŠK Moslavina.