Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
GAREŠNIČKA SREDNJA ŠKOLA

Nakon dvije godine opet upisan razred gimnazijalaca

Foto: GAREŠNICA
Najbolji garešnički učenici neće morati u susjedne gradove u gimnaziju

Na ljetnom upisnom roku garešnička Srednja škola August Šenoa, nakon što dvije godine nije imala dovoljno kandidata za upis 
u program opće gimnazije, ove je godine konačno upisala razred gimnazijalaca. Vijest je to koju su s odobravanjem i zadovoljstvom dočekali brojni Garešničani, svi oni koji su svjesni važnosti te škole za lokalnu sredinu.

Tako ove godine najbolji garešnički učenici neće morati program gimnazije upisivati u susjednim gradovima, već će u svome gradu moći pohađati taj zahtjevni program koji pruža dobre temelje za upis na sve fakultete. Inače, da garešnička srednja škola ove godine nije upisala program opće gimnazije, vjerojatno bi ga izgubila jer bi to bila treća uzastopna godina u kojoj taj program ne bi bio upisan.

Kako se to ne bi dogodilo, angažirali su se i ravnatelj Srednje škole A. Šenoa, Robert Kelečić, koji je obilazio učenike završnih razreda osnovnih škola u Garešnici i okolici i promovirao garešničku gimnaziju, ali i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija, koji je obećao svim učenicima koji upišu gimnaziju u Garešnici financijsku pomoć Grada Garešnice pri kupnji knjiga.

U gimnazijski razred od 20 slobodnih mjesta upisalo se na ljetnom roku 19 učenika tako da će na jesenskom roku biti još samo jedno slobodno mjesto.

Od ostalih programa u toj školi u razred grafičkih tehničara upisalo se 18 učenika, a slobodna su još četiri mjesta. U razred turističko-hotelijerskih komercijalista upisalo se također 18 učenika, a slobodno je pet mjesta.