Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Utvrđen plan održavanja turističkih manifestacija u Garešnici

Nakon dvije godine u svibnju će se održati popularna Gastroflora

Foto: GAREŠNICA
Na Uskrsni ponedjeljak, 18. travnja, u župnoj crkvi u Garešnici održat će se Uskrsni koncert malih vokalnih skupina na kojem će ujedno biti i promocija novog CD-a garešničke pjevačke skupine Hrvatska žena. Događanja u travnju zaključit će izložba starih traktora u organizaciji OTK-a Kurbla i nova manifestacija Filekijada, natjecanje u kuhanju fileka

Nakon što su sve manifestacije bile obustavljene zbog pandemije koronavirusa, stvari se polako stabiliziraju pa je tako slučaj i s turističkim manifestacijama u Garešnici. Utvrđen je plan njihova održavanja te su dogovoreni nastupi izvođača. Turistička zajednica Sjeverna Moslavina koordinira aktivnosti, a neke će manifestacije organizirati i sama uz potporu Grada Garešnice, gradskih udruga i suorganizatora.

Na Uskrsni ponedjeljak, 18. travnja, u župnoj crkvi u Garešnici održat će se Uskrsni koncert malih vokalnih skupina na kojem će ujedno biti i promocija novog CD-a garešničke pjevačke skupine Hrvatska žena. Događanja u travnju zaključit će izložba starih traktora u organizaciji OTK-a Kurbla i nova manifestacija Filekijada, natjecanje u kuhanju fileka.

A nakon dvije godine 6. i 7. svibnja napokon će se održati i popularna Gastroflora. Prvog dana na rasporedu je gastroizložba na gradskoj tržnici, a drugog dana sajam cvijeća u gradskom parku te koncert Lidije Bačić na središnjem gradskom trgu.

U svibnju će se održati i sportske igre mladih, gostuje zagrebački folklorni ansambl dr. Ivan Ivančan, uz koncert Gelo benda nastupit će pjevači iz “A-strane”, tu je i koncert Željka Bebeka, Marinje u Garešnici i utrka kajaka na jezeru Skresovi. Sva događanja su u sklopu obilježavanja Dana grada i Dana garešničke župe.