Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
KT Talent 2022. – Odvaži se i kreni!

Nakon pet dana radionica mladi napravili odličnu predstavu

Foto: Kutina
Predstava je na humorističan način oslikala kutinski život od rođenja do ozbiljnijih godina

Gradski projekt “KT Talent 2022. – Odvaži se i kreni!” Glazbeno-scenske udruge RONDO i Umjetničko-dramskog studija KriD okupio je ove godine 24 sudionika i sudionice, starih od pet do 17 godina, koji su u pet dana prošli dramske radionice kroz koje su uključili svoje talente, bilo u glazbi, glumi, pjevanju...

Voditeljica i idejna začetnica KT talenta, dramska pedagoginja Marija Lenić, oduševljena je, kaže, kutinskom djecom, koja su “svestrana, samoinicijativna i nadarena”.

– Radionice su iznjedrile predstavu “Sličice iz života”, koja je na humorističan način oslikala kutinski život od rođenja do ozbiljnijih godina. Radionice su trajale pet dana, nakon čega je u Pučkom otvorenom učilištu Kutina održana premijera – rekla je Marija Lenić podsjetivši kako je projekt podržao Grad Kutina u suradnji s POU Kutina i Turističkom zajednicom Grada Kutine. 

Scenografkinja je prof. Vlatka Vidiček-Dam.

– Marija Lenić ima čarobni štapić oformljen znanjem, iskustvom i predanošću.  Sve veći broj djece koja sudjeluju u samom  projektu, njihova nasmijana lica i ponosno držanje dokaz su navedenoga. Roditelji s nestrpljenjem očekuju radionice znajući da će djeca uživati oplemenjena iskustvom i činjenicom da su viđena – rekla je prof. Svjetlana Gvozdenović Glavaš iz Udruge Rondo.