Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
potpisan novi sporazum

Nastavak suradnje UNICEF-a i Grada Splita

Nastavak suradnje gradskih tvrtki i UNICEF-a
Foto: Grad Split
Čelnica UNICEF-ovog predstavništva navela je kako je samo prošle godine ta organizacija sudjelovala s preko 200 tisuća kuna u raznim programima na području Splita, a sami Splićani su preko UNICEF-ovih uplatnica prikupili oko 80 tisuća kuna

U nazočnosti zamjenice gradonačelnika Jelene Hrgović Tomaš, v.d. predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Đurđica Ivković, direktor „Vodovoda i kanalizacije“ Tomislav Šuta i v.d. direktora „Čistoće“ Ante Aleksić potpisali su Sporazum o suradnji.

Riječ je nastavku suradnje s UNICEF-om koji u Splitu provodi brojne programe za podršku roditeljima i djeci, a današnji čin predstavlja važan korak prema proširenju okvira dosadašnje suradnje.

U tijeku pripreme za novo izdanje ASDA-e u spaladium areni U tijeku pripreme za novo izdanje ASDA-e
 

- Cilj ovog Sporazuma nije samo povećanje namjenskih sredstava najranjivijim skupinama djece, nego i podizanje svijesti da se uplatnicama UNICEF-a izravno pomaže djeci, udrugama, kao i brojnim programima koje ova poznata organizacija UN-a aktivno provodi u gradu. Split ima više udruga koje vrijedno i marljivo rade s djecom, a što  su prepoznali i podržali Grad Split i UNICEF - kazala je zamjenica Hrgović Tomaš.

Čelnica UNICEF-ovog predstavništva navela je kako je samo prošle godine ta organizacija sudjelovala s preko 200 tisuća kuna u raznim programima na području Splita, a sami Splićani su preko UNICEF-ovih uplatnica prikupili oko 80 tisuća kuna.

- Zahvaljujući suradnji s Gradom Splitom sve veći broj građana postaje redovni mjesečni donator UNICEF-a. Zahvalni smo na vrijednim i entuzijastičnim građanima, kao i na uvijek otvorenim vratima Grada Splita - istaknula je Ivković.

UNICEF aktivno sudjeluje u više vrijednih projekata u Splitu. Spomenimo tako opremu koja je osigurana za potpomognutu komunikaciju te edukaciju Udruzi „Anđeli“, Poliklinici za rehabilitaciju osoba sa smetnjama u razvoju te ustanovama „Juraj Bonači” i „Slava Raškaj”. Neonatološkom odjelu rodilišta splitskog KBC-a Split UNICEF je donirao opremu za lakše dojenje. Prošle godine osigurana je i daljnja specijalistička edukacija za stručnjake koji s djecom rade forenzičke intervjue na Županijskom i Općinskom sudu. Također, UNICEF je nastavio podržavati Udrugu udomitelja „Tobolac”, Obiteljski centar-Split te sve stručnjake koji se bave obiteljsko-pravnom zaštitom, a u šest gradskih vrtića provodi  i besplatnu radionicu za roditelje.

Petrinja Projekt u Petrinji Za škole i vrtiće 40 milijuna kuna