Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Aglomeracija

Nastavlja se asfaltiranje ulica u Vinkovcima

1/2
Foto: Grad Vinkovci
Zahvaljujući projektu aglomeracije cijeli grad dobiva ljepši i uređeniji izgled

Projekt aglomeracije, gradnje kanalizacije i vodovoda u Vinkovcima, polako se privodi kraju o čemu svjedoči i sve veći broj ulica u kojima su radovi završeni i koje su ponovno asfaltirane. U posljednjih nekoliko dana asfaltirane su i ulice Josipa Jovića i kralja Tomislava koje se nalaze u naselju Slavija, kao i Ulica Antuna Gustava Matoša u Zagrebačkom bloku.

– Kao što smo neki dan u Zagrebačkom bloku bili na završetku samih radova na aglomeraciji, čime je u konačnici završena kompletna komunalna infrastruktura u određenom broju ulica, tako se sada i na Slaviji konačno završava priča oko aglomeracije i kanalizacije, samoga vodovoda, a onda i novi sloj asfalta. Važno je da vraćamo sve u prvobitno stanje – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je obišao radove. Gradski pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Marko Dujmić kazao je da je između ostaloga slivna mreža na istom dijelu ulice, kao i da je HEP odradio novi vod i sve nove priključke za stambene zgrade.

Foto: Grad Vinkovci

– Aglomeracija na Slaviji u finalnoj je fazi, preostali su još sitni detalji koje treba odraditi – istaknuo je Dujmić.

U Zagrebačkom bloku kompletno je promijenjena komunalna infrastruktura, slijedi uređenje pješačke staze i ceste, ali i novih 30 parkirališnih mjesta. Uređenje parkirališnih mjesta posebno će značiti stanarima višestambenih zgrada koje su jedne od starijih u gradu i projektirane su kada nisu bila osigurana parkirališna mjesta tako da su se vlasnici automobila snalazili kako znaju.

VINKOVCI Uručeni certifikati prodavačima poljoprivrednih proizvoda na tržnici

– Traje to sve nešto dulje nego što je planirano, ali moramo biti svjesni da se radovi istodobno odvijaju na nekoliko lokacija u gradu. Nadam se da ću se uspjeti ispričati, ali jednostavno moramo uskladiti sve poslove što nije uvijek lako. Važno je imati sinergiju s našim sugrađanima i u konačnici napraviti ono što su oni tražili – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.