Izbornik
Naslovnica Gradovi Vodice 15 pregleda
Više od milijun noćenja od početka godine

Nastavljaju uspješnu turističku sezonu, domaći turisti najvjerniji gosti

plaža
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Hotelski smještaj ostvario je porast od 25% u noćenjima, dok privatni smještaj u domaćinstvima bilježi porast od 12% u noćenjima

Samo u kolovozu na područje Vodica stiglo je 64.486 gostiju koji su ostvarili 461.085 noćenja. Porast je to od 6% u dolascima i 7% u noćenjima, u usporedbi s kolovozom 2016. godine. Najveći broj noćenja ostvaren je u objektima u domaćinstvima koji su u kolovozu ostvarili porast od 5% u noćenjima, u odnosu na isto razdoblje lani.

Od početka godine već je ostvareno više od milijun noćenja. Zabilježeno je 185.059 dolazaka turista koji su ostvarili 1.089.775 noćenja, što je porast od 15% u dolascima i 15% u noćenjima u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Hotelski smještaj ostvario je porast od 25% u noćenjima, dok privatni smještaj u domaćinstvima bilježi porast od 12% u noćenjima.

Ove su godine najvjerniji gosti bili domaći turisti koji su ostvarili najveći broj noćenja u prvih osam mjeseci, a od inozemnih turista po broju noćenja prednjače gosti iz Njemačke, Poljske, Slovačke, Češke i Slovenije.

Najveći porast u dolascima, u odnosu na isto razdoblje lani, ostvarili su gosti iz Francuske, Koreje, Kanade, Belgije, Norveške, Ujedinjenog Kraljevstva i Finske, izvijestili su iz Grada Vodica.