Izbornik
Naslovnica Gradovi Split 194 pregleda
Nakon dvotjedne stanke

Nastavljena sanacija Karepovca, ubuduće će mjeriti emisije svih šest propisanih plinova

Karepovac
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Uz dosadašnja mjerenja sumporovodika, amonijaka i lebdećih čestica PM10 s udjelom metala, na mjernoj postaji Karepovac mjerit će se i sumporov dioksid, dušikov dioksid i merkaptane

U ponedjeljak je nastavljena sanacija odlagališta Karepovac. Riječ je o nastavku radova na sanaciji nakon dvotjedne stanke za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana te školskih praznika.

Gradnja novih parkirališta u Splitu U Gradu planiraju uložiti 51,3 milijuna kuna Uz pametni ulični parking grade šest novih garaža s 1200 mjesta

Iz splitske Gradske uprave javljaju kako su za vrijeme mirovanja gradilišta kompletirani uređaji za mjerenje svih šest plinova propisanih u Glavnom projektu sanacije. Tako će se uz dosadašnja mjerenja sumporovodika, amonijaka i lebdećih čestica PM10 s udjelom metala, na mjernoj postaji Karepovac mjeriti i sumporov dioksid, dušikov dioksid i merkaptane.

Naglašavaju kako pored kontinuiranog mjerenja kvalitete zraka „Čistoća“ d.o.o. već duže vrijeme provodi ispitivanja i mjerenja plinskih bunara te obavlja analizu procjednih voda, a izvođači radova će nastaviti mjeriti vrijednosti plinova na gradilištu.

Radovi se nastavljaju prebacivanjem komunalnog otpada s istočne strane, odnosno s područja buduće kasete, na krovni dio deponije. Vrijednosti mjerenja kvalitete zraka dostupne su na internetskoj stranici: http://www.zrak-zavod-split.info/web/index.php , a na e-mail adresu karepovac@split.hr građani mogu slati svoja pitanja, primjedbe i mišljenja.  

Park šuma Marjan Istraživanje Stabla u Park-šumi Marjan, ali i u Šibeniku suše se zbog potkornjaka