Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Održani 24. Dani slavonske šume

Natjecali se šumarski radnici iz šest slavonskih uprava šuma

storyeditor/2024-09-20/Dani_slavonske_sume_1.jpg
Dani slavonske šume

U subotu 14. rujna u Perivoju Pejačević održana je glavna manifestacija ovogodišnjih 24. Dana slavonske šume, koja je privukla velik broj posjetitelja i ljubitelja prirode. Gradonačelnik Krešimir Kašuba tom je prigodom poželio dobrodošlicu svim okupljenima, istaknuvši važnost ove manifestacije za grad i cijelu regiju. Službeno otvorenje manifestacije upriličio je izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Goran Ivanović, koji je naglasio značaj očuvanja slavonskih šuma i promicanja šumarskih tradicija.

Uslijedilo je tradicionalno i iščekivano natjecanje šumarskih radnika, sjekača iz šest slavonskih uprava šuma koje uvijek izaziva veliko zanimanje publike. U disciplini obaranja jarbola sjekirom najbolji je bio Marko Bodo iz Šumarije Đurđenovac, dok je drugo mjesto pripalo Ivanu Kavickom iz Uprave šuma podružnica Našice, a treće Darku Pavoševiću, također iz Uprave šuma Našice. U kategoriji obaranja jarbola motornom pilom prvo mjesto osvojio je Vladimir Dvojak iz Uprave šuma Slatina, dok je Božidar Stipčević iz Uprave šuma Osijek zauzeo drugo mjesto, a treći je bio Goran Poglovnik iz Uprave šuma Požega. Petar Mihaljević iz Uprave šuma Našice bio je peti. Natjecatelji su demonstrirali iznimnu preciznost i spretnost u rukovanju pilom, čime su još jednom pokazali koliko je zahtjevan posao šumarskog radnika. U disciplini okretanja vodilice prvo mjesto osvojio je Mihael Dobenko iz Uprave šuma Nova Gradiška, drugo Josip Josipović iz Uprave šuma Požega, dok je treće mjesto pripalo Ivanu Cvitkoviću iz Uprave šuma Vinkovci. Petar Budimir iz Uprave šuma Našice zauzeo je šesto mjesto.

Posebno atraktivno bilo je natjecanje u prerezivanju dvoručnom pilom, tzv. amerikankom, koje je bilo organizirano za građane. Prvo mjesto u ovoj zabavnoj, ali izazovnoj disciplini osvojio je dvojac Dragić – Maligec iz Đurđenovca, dok su drugo mjesto zauzeli Katavić – Balentić iz Našica, a treći su bili Antolović – Antolović iz Vukojevaca. Posjetitelji su mogli uživati i u bogatom sajamskom dijelu u kojem su se predstavili OPG-ovi i udruge. Održano je i tradicionalno natjecanje u kuhanju čobanca, "Podravka čobanac kup". 

Našice NAŠICE Centar za starije i nemoćne u Našicama omogućit će integriranu skrb storyeditor/2024-09-20/Svjetsko_prvenstvo_u_ribolovu_sarana_2.jpg Hrvatska šaranska reprezentacija Prvi na Svjetskom prvenstvu u lovu šarana i amura storyeditor/2024-08-16/dorucak_s_gradonacelnik_ostali.jpg Doručak s gradonačelnikom Prilika mladima da iznesu svoje prijedloge i postave pitanja