Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Doručak s gradonačelnikom

Prilika mladima da iznesu svoje prijedloge i postave pitanja

storyeditor/2024-08-16/dorucak_s_gradonacelnik_ostali.jpg
Foto: Našice Važno nam je čuti njihova mišljenja i prijedloge, rekao je gradonačelnik Kašuba

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana mladih, Savjet mladih Grada Našica organizirao je "Doručak s gradonačelnikom", događaj koji je okupio mlade i predstavnike udruga s ciljem izravne komunikacije s gradskom vlasti. Ovaj susret, treći dosad, pružio je priliku mladima da iznesu svoje prijedloge i postave pitanja o temama koje ih najviše zanimaju.

– Važno je da čujemo glas mladih jer upravo oni oblikuju budućnost našega grada. Njihovi prijedlozi i sugestije mogu značajno doprinijeti razvoju i unapređenju kvalitete života u Našicama – istaknula je Laura Kanis, predsjednica Savjeta mladih.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba odgovarao je na brojna pitanja, od gradnje bazena i uređenja jezera Lapovac, do organizacije sportskih manifestacija i planova za pokretanje centra za mlade s teškoćama. Posebno je naglasio važnost interakcije s mladima.

– Važno nam je čuti njihova mišljenja i prijedloge, posebno kada se radi o pitanjima poput demografskih izazova. Razumijevanje razloga za odlazak ili ostanak mladih u Našicama ključno je za planiranje daljnjih mjera – kazao je gradonačelnik Kašuba.

Osim interakcije s mladima, Grad Našice aktivno ulaže u obrazovanje. Na doručku je gradonačelnik podsjetio kako je Grad ove godine osigurao radne bilježnice za sve osnovnoškolce s područja grada. Ukupno 77.000 eura izdvojeno je iz gradskog proračuna za nabavu radnih bilježnica i drugih potrebnih materijala za učenike triju osnovnih škola, čime se ne samo rasterećuje kućne proračune roditelja već se i izravno ulaže u obrazovni sustav. 

storyeditor/2024-08-16/a_vrtic_stari_gradac_snimio_kristijan_toplak.jpg Projekt vrijedan 742.000 eura U Starom Gracu završava se novi vrtić za 54 djece storyeditor/2024-08-16/PXL_130722_94612695.jpg Županija će sufinancirati 50 posto troškova održavanja sustava Voda iz Save za navodnjavanje plodne i žedne slavonske zemlje storyeditor/2024-08-16/MZA2__1_.jpg Ulaganje u obrazovanje jedan od prioriteta Radnici umjesto učenika – obnavljaju se i dograđuju škole po cijeloj županiji