Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Projekt vrijedan 742.000 eura

U Starom Gracu završava se novi vrtić za 54 djece

storyeditor/2024-08-16/a_vrtic_stari_gradac_snimio_kristijan_toplak.jpg
Foto: Kristijan Toplak Vrtić u Starom Gracu u potpunosti se financira sredstvima Programa ruralnog razvoja RH

Završava se rekonstrukcija stare škole u Starom Gracu, a ondje će u budućnosti biti područni odjel Dječjeg vrtića "Potočnica" Pitomača. Osim u Starom Gracu, ove će jeseni i djeca u Orahovici dolaziti u nove odaje vrtića, a grade se novi vrtići i u Špišić Bukovici i Mikleušu. Tako će sva djeca na području ove županije imati svoje mjesto.

– U posljednjih nekoliko godina na području naše županije sagrađeno je ili potpuno adaptirano 15-ak vrtića. Upravo ti projekti važni su za razvoj i prosperitet svake naše općine, svakog manjeg mjesta. To su demografski projekti, imaju veliku važnost te su poticaj roditeljima da šire svoju obitelj i ostaju u ruralnim krajevima. Kaže se: "Ako se kuća gradi od temelja, tada se društvo gradi od dječjeg vrtića" – rekao je župan Igor Andrović.

Vrtić u Starom Gracu u potpunosti se financira sredstvima Programa ruralnog razvoja RH. Prema pedagoškom standardu, tamošnji adaptirani objekt udovoljavat će uvjetima za pružanje ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za ukupno 54 djece različitih dobnih skupina. Uredit će se jedinice za jasličku dob kapaciteta 12 djece u uzrastu od 12 do 36 mjeseci, jedinice za vrtićku dob za 20 djece u uzrastu od 3 do 5 godina te jedinice za vrtićku dob za 22 djece u uzrastu od 5 do 7 godina. Ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije stare škole Stari Gradac u područni odjel DV "Potočnica" potpisan je s izvođačem radova Slavić-inženjering d.o.o. iz Virovitice u vrijednosti od 742.088 eura s PDV-om, dok će stručni nadzor nad radovima obavljati CROMING d.o.o. iz Pitomače. 

storyeditor/2024-08-16/MZA2__1_.jpg Ulaganje u obrazovanje jedan od prioriteta Radnici umjesto učenika – obnavljaju se i dograđuju škole po cijeloj županiji storyeditor/2024-08-16/PXL_060424_112648958.jpg Vrijednost 49.000 eura, odobreno bespovratnih 85% Županiji odobrena sredstva za izradu Socijalnog plana storyeditor/2024-08-17/VRTIC_DOGRADNJA2_I_PARKING.jpg Najvažniji i najopsežniji radovi izvode se na području nekadašnje vojarne Uređuju prometnice, saniraju klizišta, a najesen otvaraju i novi vrtić