Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Najvažniji i najopsežniji radovi izvode se na području nekadašnje vojarne

Uređuju prometnice, saniraju klizišta, a najesen otvaraju i novi vrtić

storyeditor/2024-08-17/VRTIC_DOGRADNJA2_I_PARKING.jpg
1/4
Foto: Grad Samobor PROJEKT VRIJEDAN TRI MILIJUNA EURA Radovi na dogradnji vrtića Izvor u Krklecovoj u završnoj su fazi, ispred objekta izgrađeno je novo javno parkiralište i pješačka staza, a u postojećem dijelu u tijeku je rekonstrukcija i proširenje kuhinje
Više je od 15 aktivnih gradilišta u Samoboru, a najvažniji i najopsežniji radovi izvode se na području nekadašnje vojarne gdje će niknuti nova škola

U Samoboru se trenutačno radi na više od 15 gradilišta. Uređuju se prometnice, saniraju klizišta, grade pješačke staze, obnavljaju ustanove u kulturi i prostori društvene namjene, proširuju školski i vrtićki kapaciteti te uređuju dječja igrališta i parkovi.

Najvažniji i najopsežniji radovi izvode se na području nekadašnje vojarne gdje je u tijeku rekonstrukcija i dogradnja objekta 5 koji će postati nova školska zgrada, a gradi se i nova sportska dvorana. Radovi su vrijedni 12,3 milijuna eura, a po završetku, sredinom 2026., nova škola moći će, u 20 razrednih odjeljenja, primiti više od 400 učenika. Realizacijom ovog kapitalnog projekta Samobor će, nakon dugih 50 godina, dobiti novi, funkcionalan i siguran prostor za odgoj, učenje i sportske aktivnosti.

Šest dodatnih grupa

Intenzivno se radi i na proširenju vrtićkih kapaciteta, a radovi na dogradnji vrtića Izvor u Krklecovoj u završnoj su fazi. Potom slijedi i opremanje vrtića kako bi sve bilo spremno za prijam više od stotinu mališana, u ukupno šest dodatnih grupa, četiri vrtićke te dvije jasličke. Rekonstrukcija i dogradnja vrtića, čiji se novoizgrađeni dio prostire na oko 1500 četvornih metara, vrijedna je oko tri milijuna eura, a iz fondova EU Grad je ostvario 974.716,30 eura.

Ispred vrtića, u Ulici Ivana Zajca izgrađeno je novo javno parkiralište i pješačka staza u duljini 75 metara. Iscrtano je 18 parkirnih mjesta, od kojih je jedno namijenjeno osobama s invaliditetom, a vrijednost je radova 62.127,25 eura. U postojećem dijelu vrtića u tijeku je rekonstrukcija i proširenje kuhinje, prilikom čega se, među ostalim, postavlja nova kuhinjska oprema, provode nove instalacije te sustav ventilacije, a u što je uloženo 664.161,24 eura.

PROJEKT VRIJEDAN TRI MILIJUNA EURA Radovi na dogradnji vrtića Izvor u Krklecovoj u završnoj su fazi, ispred objekta izgrađeno je novo javno parkiralište i pješačka staza, a u postojećem dijelu u tijeku je rekonstrukcija i proširenje kuhinje
Foto: Grad Samobor PROJEKT VRIJEDAN TRI MILIJUNA EURA Radovi na dogradnji vrtića Izvor u Krklecovoj u završnoj su fazi, ispred objekta izgrađeno je novo javno parkiralište i pješačka staza, a u postojećem dijelu u tijeku je rekonstrukcija i proširenje kuhinje

Programom izvanrednog održavanja obnavlja se postojeća kolnička konstrukcija u ulici Bregančev put u Rakovu Potoku. Izveden je nosivi asfalt, nakon čega slijedi završni sloj asfalta te uređenje bankina. Tako će ulica Bregančev put, od raskrižja sa Samoborskom cestom, dobiti potpuno novi izgled na ukupnoj dužini od 980 metara, a vrijednost radova iznosi 462.500 eura.

U tijeku su i radovi na izvanrednom održavanju Ulice Grič, prilikom čega će se promijeniti poprečni profil prometnice te rekonstruirati raskrižje s Ulicom Bogumila Tonija. Novi asfalt u dva sloja osvanut će na 250 metara prometnice, a vrijednost je radova 95.480,63 eura. Radovi na asfaltiranju 470 metara prometnice provode i u Ulici Franza Liszta, a projekt je vrijedan 431.000 eura.

Nova pješačka staza

U Velikoj Jazbini na Jazbinskoj cesti izvode se radovi na izgradnji AB potpornog zida, proširenju ceste te će biti izrađena nova kolnička konstrukcija u duljini od 60 metara, a vrijednost radova iznosi 825.000 eura. U tijeku je i sanacija klizišta u Konšćici, prilikom čega će se osigurati stabilnost i sigurnost lokalne ceste. Projektom vrijednim 96.519,38 eura, riješit će se nestabilnost terena u duljini od 30 metara, a osvanut će i novi asfalt.

U Petkovu Bregu u izgradnji je pješačka staza duljine 650 metara od društvenog doma do državne ceste D1. U tijeku je postavljanje rubnjaka te potom slijedi asfaltiranje, a vrijednost je radova 134.783,75 eura.

storyeditor/2024-08-16/Vatrogasci_4.jpg Vinkovački vatrogasci angažirani su i na požarištima u Dalmaciji Opremljena je cijela postrojba, a sva vozila nam ne stanu u garažu storyeditor/2024-08-16/PXL_190823_102386430.jpg Renesansni festival u Koprivnici Tortura, srednjovjekovna glazba i gozba, borbe, noćni napad na grad storyeditor/2024-08-16/Nasicki_park_-_cistilica.jpg Reorganizacijom do kvalitetnije usluge Našičkom parku čistilica za ceste, stiže i vozilo za otpad