Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Od 3. do 5. lipnja održat će se sportsko-zabavna manifestacija Zaprešić Open

Natjecanja u piknik-zoni jezera Zajarki, na popularnom Bageru

1/2
Foto: Zaprešić
Organizirat će se natjecanja u rukometu na pijesku, atletici, odbojci na pijesku, košarci “3 na 3” i stolnom tenisu

Zaprešić će od 3. do 5. lipnja biti domaćin sportsko-zabavne manifestacije Zaprešić Open. Veći dio programa održat će se na 
prostoru piknik-zone jezera Zajarki, odnosno popularnog Bagera, dok će ostale aktivnosti biti na šetnici kardinala Kuharića.

Obiteljski turnir

– Zaprešić Open zamišljen je kao višednevno natjecanje u nekoliko sportskih kategorija, a natjecatelji će u turnirima na području Zaprešića imati priliku sudjelovati u dosad najvećem Zaprešić Openu. Osim toga, sve natjecatelje i posjetitelje očekuje široka ugostiteljska ponuda i zabavni program koji će upotpuniti nastupi mnogobrojnih glazbenika. Organizator je Klub rukometa na pijesku Ban. Tijekom tri dana u Zaprešiću će se održavati natjecanja u pet sportova – rukometu na pijesku, atletici, odbojci na pijesku, košarci “3 na 3” i stolnom tenisu – kažu organizatori.

Turnir u rukometu na pijesku sastavni je dio Prvenstva Hrvatske u tom sportu. Održat će se na pješčanim terenima uz jezero Zajarki od petka do nedjelje u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji, a očekuje se nastup 20-ak ekipa. Turniri u odbojci na pijesku održat će se u ženskoj konkurenciji i konkurenciji mješovitih parova na pjeskaškim terenima uz jezero Zajarki. Osim toga, održat će se i tradicionalni obiteljski turnir u organizaciji Odbojkaškog kluba Nebo. Turnir u ženskoj konkurenciji te u konkurenciji mješovitih parova održat će se u subotu i nedjelju, dok će se obiteljski turnir održati u nedjelju prijepodne – najavljuju.

Atletske utrke održat će se u subotu uz jezero Zajarki, a predviđene su  utrke za djecu i odrasle. Atletski dio natjecanja provodi suorganizator, Atletski klub Zaprešić. Kotizacija za dječje utrke se ne plaća. Utrka za odrasle, pod nazivom LAKE RUN, na dionici dugoj 5 km, održat će se u subotu u popodnevnim satima.

Košarkaški turnir održat će se na šetnici kardinala Franje Kuharića u muškoj konkurenciji u subotu i nedjelju. Suorganizator ovog natjecanja je Savjet mladih Grada Zaprešića. Natjecanje u stolnom tenisu je rekreativnog karaktera. Natjecanje će se održati u 
muškoj i ženskoj konkurenciji, u subotu uz jezero Zajarki. Suorganizator je Centar za mladež Zaprešić.

Zabavni dio manifestacije održat će se na prostoru uz jezero Zajarki, gdje u petak nastupa rock cover band Bijela laž te band Donkey Hot. U subotu nastupaju mladi glazbenici kao predgrupe (Nina Hlad, Jane Doe, Nuzpojave, Diego, Showtime te Rols Roks x Giovane), a nakon njih grupa Connect te DJ Kuzzi i Stoletov.

Napuhanci za djecu

Očekivani početak zabavnog  dijela programa je u 19.30 sati, a završetak oko 23 sata. Osim nastupa glazbenika, tijekom trajanja manifestacije, na prostorima uz terene i u piknik-zoni očekuje se bogata ugostiteljska ponuda te dodatne atrakcije za najmlađe, 
poput postavljanja napuhanaca. Suorganizatori ovog dijela manifestacije su Turistička zajednica i Savjet mladih Grada Zaprešića.