Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Akcija čišćenja splitskog kupališta

Ilegalni objekti moći će se prilagoditi novim uvjetima uređenja Žnjana

Žnjan
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Na poticaj splitskog gradonačelnika, od ponedjeljka 50-ak radnika splitskih komunalnih poduzeća uređuje Žnjanski plato

Trodnevnu akciju čišćenja Žnjana u kojoj, na poticaj splitskog gradonačelnika Ante Krstulović Opare od ponedjeljka sudjeluje 50-ak radnika splitskih komunalnih poduzeća, u utorak je obišao dogradonačelnik Nino Vela te poručio kako se tom akcijom želi urediti Žnjanski plato za predstojeću turističku sezonu.

 - Ovom akcijom pokrenuli smo gradske resurse za uređenje Žnjana, to jest uklanjanje otpada, košenje trave i reguliranje parkiranja kako bi se posjetitelji tijekom predstojeće turističke sezone osjećali što udobnije na tom prostoru - rekao je Vela.

 Dodao je kako se akcijom na praktičan način realizira slogan "Split za sve", kojega je novoizabrani gradonačelnik Andro Krstulović Opara koristio u predizbornoj kampanji.

Na novinarski upit što će biti s bespravno izgrađenim objektima na Žnjanu, Vela je kazao kako je u tijeku izrada plana za sustavno rješenje tog problema, u koji će biti uključeni i Splitsko-dalmatinska županija i država zbog preklapanja nadležnosti oko pomorskog dobra na prostoru Žnjanskog platoa.

- Probleme na Žnjanu želimo rješavati sustavno, a ne stihijski, što to znači da će oni koji se bave gospodarskim aktivnostima na Žnjanu i imaju ugostiteljske objekte biti u prilici prilagoditi se uvjetima iz našeg plana. Najlakše je srušiti objekte, ali što onda - upitao je.

 Najavio je kako će se akcije poput ekološkog uređenja Žnjana organizirati i u drugim dijelovima Splita, radi "stvaranja funkcionalnog grada za udobno življenje".