Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Europski prvak iz Garešnice

Niko Žiher osvojio zlato na Europskom prvenstvu u mažoretu

Foto: TZ Sjeverna Moslavina
Zlatni Niko član je tima Garešničkih mažoretkinja i državni prvak, s više od pedeset osvojenih medalja

Jedanaestogodišnji Niko Žiher iz Garešnice europski je prvak u mažoretu. Zlatnu je medalju osvojio u kategoriji za dječake, solo štap juniori, na 17. Europskom prvenstvu u mažoret sportu održanom u Zadru. U tri dobne skupine natjecalo se više od četiri tisuće sudionika iz Bugarske, Češke, Bosne i Hercegovine, Poljske, Slovenije, Mađarske, Luksemburga, Italije, Slovačke, Crne Gore, Srbije, Ukrajine i Hrvatske.

Zlatni Niko član je tima Garešničkih mažoretkinja i državni prvak, s više od pedeset osvojenih medalja. Trenirati je počeo još u vrtiću, a kad mu je bilo pet godina pristupio je Garešničkim mažoretkinjama. Dvije godine kasnije televizijski gledatelji imali su ga prilike gledati u Supertalentu. Zaljubljenik je u ples i nimalo mu ne smeta zadirkivanje zbog toga što je dječak koji se bavi tim sportom. Njegove su trenerice Nataša Kranjec i Mia Belak.

Osim Nikina nastupa na natjecanju, koji je koreografijom toreadora sve oduševio, uspješne Garešničke mažoretkinje natjecale su se i u drugim kategorijama. Iz udruge poručuju da zahvaljuju Gradu Garešnici i Turističkoj zajednici Sjeverna Moslavina na financijskoj potpori za odlazak na prvenstvo.