Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Održana sjednica vinkovačkog Gradskog vijeća

Niže plaće gradonačelniku, zamjenicima...

Foto: novosti.hr
Riječ je o racionalizaciji poslovanja i smanjenju proračunskih troškova u aktualnoj situaciji vezanoj uz epidemiju koronavirusa što bi trebalo donijeti i određene uštede

U skladu sa svim mjerama i aktivnostima koje su poduzete u cilju suzbijanja štete uzrokovane epidemijom koronavirusa Grad Vinkovci napravili su još jedan korak. U nikad neobičnijoj atmosferi, radi pridržavanja mjera donesenih s ciljem suzbijanja epidemije koronavirusa, u dvorani Gradskog kazališta održana je sjednica Gradskog vijeća Vinkovaca na kojoj je među nizom točaka dnevnoga reda prihvaćen i prijedlog odluke o smanjenu plaće.

strateški projekt grada Za gradnju nadvožnjaka na Borincima 80 milijuna kuna

Prema toj odluci gradonačelniku Vinkovaca, njegovim zamjenicima, pročelnicima upravnih odjela kao i direktorima gradskih poduzeća plaća se smanjuje za 10 posto dok će u isto vrijeme djelatnicima plaće biti umanjene za 5 posto. Prema istoj odluci zaposlenima neće biti isplaćene ni uskrsnice, regres i božićnice. Ukinuta je i isplata naknada gradskim vijećnicima i drugim izabranim osobama. Kako je pojašnjeno, riječ je o racionalizaciji poslovanja i smanjenju proračunskih troškova u aktualnoj situaciji vezanoj uz epidemiju koronavirusa što bi trebalo donijeti i određene uštede.

Govoreći na tu temu, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić kazao je kako je želja gradskih vlasti da se ne zaustave svi oni projekti koje su pokrenuli do sada.

Aglomeracija Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna Dosad izvedeno 4000 priključaka

– Oni se moraju sačuvati i nastaviti istim onim tempom kako je određeno, a isto tako i sva ona socijalna davanja za novorođenčad, djecu u vrtićkoj dobi, učenike i studente kojima bi taj novac u ovom trenutku najviše bio usmjeren kako bismo sačuvali razinu koju smo postigli u zadnje tri godine. Kontinuirano smo podizali tu razinu koja je namijenjena djeci i mislim da je to važno sačuvati, a ako ikako budemo mogli do kraja godine, i unaprijediti – rekao je Bosančić.