Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
strateški projekt grada

Za gradnju nadvožnjaka na Borincima 80 milijuna kuna

Foto: Branimir Bradarić
Radovi na gradnji prilazne ceste odvijaju se planiranom dinamikom

Gradnja nadvožnjaka na Borincima i prilazne prometnice jedan je od strateških projekata Grada Vinkovaca. Riječ je o dugoočekivanom i najavljivanom projektu vrijednom oko 80 milijuna kuna, koji unatoč problemima s pandemijom napreduje prema planiranoj dinamici.

Aglomeracija Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna Dosad izvedeno 4000 priključaka

– Ovo je samo jedan u nizu projekata koji su u tijeku, a čijom će se realizacijom znatno poboljšati kvaliteta života u Vinkovcima. Prema planiranoj dinamici, radovi bi trebali biti gotovi u studenom 2021. godine – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je obišao gradilište.

Dodao je da mu je drago što se radovi odvijaju po planu te da se radi pristupna cesta koja će voditi od nadvožnjaka sve do Jarmine. Prema planovima u sljedećih od 15 do 20 dana trebali bi početi i radovi na samom nadvožnjaku te se očekuje da bi ovu staru konstrukciju mogli maknuti za nekih mjesec dana.

Niz mjera i odluka Grada Vinkovaca Strateški projekti idu dalje, režu se plaće u gradskoj upravi i tvrtkama

Kazao je da su u ovom dijelu grada u provedbi dva paralelna projekta, odnosno radi se na novom nadvožnjaku i na projektu aglomeracije. Zato će ova cesta novi asfalt dobiti tek kada budu postavljene sve podzemne instalacije.