Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
VEĆ “KRSTARI” GRADSKIM ULICAMA

Nova čistilica Komunalca

Foto: Komunalac
Čistilica je novije godine proizvodnje (2015. godina) te će se, uz čišćenje ulica i trgova, koristiti i za strojno čišćenje snijega zimskom četkom

Koprivnički Komunalac predstavio je prošli tjedan novu čistilicu koja je počela ‘krstariti’ gradskim ulicama i trgovima te brinuti u njihovoj čistoći. Čistilica je novije godine proizvodnje (2015. godina) te će se, uz čišćenje ulica i trgova, koristiti i za strojno čišćenje snijega zimskom četkom.

Gradonačelnik i njegova zamjenica stupili na dužnost Jakšić: Za Koprivnicu dolaze najbolje četiri godine s nikad važnijim projektima

Strojno čišćenje gradskih ulica i trgova obavlja se u prijepodnevnim satima, od 5 do 12 sati, a zahvat radne četke je 1,1 metar uz brzinu kretanja radnog stroja prilagođenu uvjetima na terenu i stupnju zaprljanosti kolnika ili nogostupa. Predviđeno dnevno čišćenje je oko 40.000 četvornih metara u dva pravca, i to u razdoblju od 15. travnja do 15. studenog, a po potrebi i dulje, ovisno o nastupu zimskih uvjeta.

Nova čistilica ima mogućnost ugradnje treće četke koja služi za uklanjanje korova po nogostupima, te će se koristiti uz postojeću čistilicu kojom je Komunalac i dosad obavljao poslove čišćenja javnih prometnica i drugih javnih površina, navode prošli tjedan u Komunalcu. Komunalac je nedavno u povodu 63. rođendana predstavio dva nova komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpada koji su sufinancirani novcem Europske unije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,6 milijuna kuna, od čega je Komunalac bespovratno iz EU fondova dobio čak 1,5 milijuna kuna, što je bio najviši mogući iznos sufinanciranja. Nataša Tetec, čelnica Komunalca, objasnila je da će se kamioni koristiti za odvoz papira, plastike i biorazgradivog otpada na području Koprivnice i osam općina.