Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Gradonačelnik i njegova zamjenica stupili na dužnost

Jakšić: Za Koprivnicu dolaze najbolje četiri godine s nikad važnijim projektima

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Jakšić i Ostriž pobijedili su već u prvom krugu izbora osvojivši 59,17 posto glasova

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž i iduće će četiri godine biti na čelu grada. Prošli su tjedan položili svečanu prisegu nakon što je predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva, sutkinja Lidija Vuljak izvijestila o konačnim rezultatima izbora u kojima je koprivnički dvojac premoćno pobijedio već u prvom krugu.

RADIONICA Naučite kako se ispire zlato i izrađuju košare

Izbor predsjednika Vijeća

– Prisežem da ću prava i dužnost gradonačelnika obnašati savjesno i odgovorno i držati se Ustava, zakona i Statuta grada Koprivnice te da ću poštivati pravni poredak i zalagati se za svekoliki napredak Hrvatske i grada Koprivnice – prisegnuo je gradonačelnik na prigodnoj svečanosti u koprivničkome Domu mladih.

Jakšić i Ostriž pobijedili su već u prvom krugu izbora osvojivši 59,17 posto glasova. S obzirom na to da su rezultati izbora konačni i službeno potvrđeni, uskoro se očekuje i sazivanje osnivačke sjednice Gradskog vijeća na kojoj će svi vijećnici položiti prisegu te će se izabrati predsjednik Vijeća. To bi trebao biti Ivan Pal, dosadašnji čelnik gradskog parlamenta.

Lista SDP-a, HSS-a, HSU-a, HSLS-a i Glasa osvojila je 53,59 posto glasova te dobila uvjerljivu većinu – 11 mandata u Gradskom vijeću koje od ove godine ima ukupno 19 članova, dva manje nego dosad. HDZ je osvojio tri mandata, koalicija Mreže i HNS-a dva, Lackovićevi nezavisni dva i Domovinski pokret jedan.

KOPRIVNIČKI OMJER Na jednog umirovljenika – dva radnika

Gradonačelnik se nakon svečane prisege obratio okupljenima na skromnoj svečanosti naglasivši što je najvažnije za Koprivnicu. A to je otvorenost prema svima, uključivost i tolerancija.

– Vjerujem da ćemo i u iduće četiri godine čuvati i razvijati duh otvorenosti, solidarnosti, slobode, nade i optimizma, što je Koprivnicu uvijek krasilo. Spremni smo ići naprijed, ali i prihvaćati kritike te čuvati različitosti koje nas čine boljima – zaključio je Jakšić.

Prije toga govorio je o planovima u idućem četverogodišnjem mandatu rekavši kako “duboko vjeruje da za ovaj grad dolaze najbolje četiri godine u kojima planiraju ostvariti nikad veće i važnije projekte za život Koprivnice”. Nova škola, dječji vrtić, prometna infrastruktura, drugi kolosijek pruge, megaprojekt aglomeracije, početak radova na brzoj cesti prema Koprivnici, razvoj Sveučilišta Sjever, velike investicije Podravke i Hartmanna… I to nipošto nije sve. Najavio je nastavak ulaganja u obrazovni sustav kako bi Koprivnica učvrstila epitet “grada znanja”.

Novi pogoni i nova radna mjesta Podravka i Hartmann pokrenuli investicije teške 200 mil. kuna

Razvoj poduzetništva

Gradske će vlasti nastaviti s poduzetničkim mjerama i olakšicama. Najavio je i kako uskoro neće biti mjesta u dvama poduzetničkim zonama u Koprivnici, pa će se pristupiti formiranju nove zone za investitore. Prema ranijim najavama dogradonačelnice Ksenije Ostriž, nova poslovna zona mogla bi biti na prostoru bivše vojarne, sadašnjega Kampusa.