Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Ljetni radovi na infrastrukturi diljem grada

Nova kanalizacija i odvodnja oborinskih voda

Foto: Grad Koprivnica
Kanalizaciju u koprivničkom naselju Lenišće radi koprivnički Koming, a predviđeni rok završetka je početak rujna ove godine

Počeli su radovi na izgradnji vodoopskrbne i kanalizacijske mreže na području mjesnog odbora Lenišće u Koprivnici vrijedni gotovo milijun kuna bez pdv-a.

Novi sustav javne vodoopskrbe spaja se na vodovodnu mrežu Trga Eugena Kumičića i već izgrađenu vodovodnu mrežu Trga Zlate Bartl, a bit će izgrađen od cijevi promjera 160 milimetara u dužini od 400 m s pripadajućim novim priključcima, priopćili su iz gradske uprave.

Prošli projekti Koprivničke gimnazije vrijedni tri milijuna kuna U tri projekta EU uključili škole iz 13 zemalja članica

Novi sustav javne odvodnje izgradit će se u dužini od 300 metara od rebrastih polipropilenskih cijevi promjera 400 milimetara zajedno s pripadajućim novim priključcima. Radove na Lenišću obišli su gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednik uprave Koprivničkih voda Zdravko Petras.

Ugovoreni izvođač radova je koprivnički Koming, poduzeće u vlasništvu Komunalca, a predviđeni rok završetka je početak rujna ove godine. Time ujedno završava opremanje mjesnog odbora Lenišće sustavom javne vodoopskrbe i odvodnje te će se stvoriti preduvjeti za buduću gradnju stambenih objekata na području Trga Zlate Bartl.

Važni radovi trenutačno se odvijaju i na području prigradskog naselja Jagnjedovec. Riječ je o uređenju prometnice i odvodnje oborinske vode uz tu prometnicu u naselju Jagnjedovec. Uređuje se cesta duljine 650 metara, a radovi se izvode kroz program održavanja nerazvrstanih prometnica na području Grada Koprivnice. I te radove obavlja koprivnički Koming, a procijenjena vrijednost investicije je 850.000 kuna s pdv-om.

Radove u Jagnjedovcu prošli su tjedan obišli koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada Tomislav Golubić.

Ministarstvo kulture Gradu je odobrilo 100.000 kuna, ostatak plaća Grad Koprivnica Koprivnica Počela obnova poda sinagoge