Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Prošli projekti Koprivničke gimnazije vrijedni tri milijuna kuna

U tri projekta EU uključili škole iz 13 zemalja članica

Foto: Grad Koprivnica
Za projekt istraživanja klimatskih promjena dobili su najviše bodova od svih školskih projekata u Hrvatskoj

Profesori koprivničke Gimnazije Frana Galovića osmislili su projekt Ma(r)th, odnosno “Math, music and art will keep you smart” koji će uključiti oko 4100 učenika iz Hrvatske, Litve, Makedonije, Turske, Grčke i Italije.

Ljeto na Zrinskom Koncert za 100. rođendan Domoljuba

Financirat će se novcem Europske unije, a riječ je o Erasmus+ projektu. To je ukupno treći projekt koprivničke gimnazije u ovoj školskoj godini koji će financirati Europska unija, a vrijedan je oko 100.000 eura.

Sljedeće dvije školske godine brojnim aktivnostima pokazat će vezu između matematike i umjetnosti. Idejni je začetnik projekta profesorica matematike Marina Njerš i kolege Bojana Habek, Marina Furkes i Igor Fulir, Umjetnički dio osmislile su Iva Bolfek i Darija Kivač, a projektno je sve objedinila profesorica Martina Grgac.

Posebna je vrijednost cijelog projekta Ma(r)th što će učenici i nastavnici naučiti raditi u GeoGebri i Chrome Music Labu te koristiti 3D printer.

Ranije je za projekt Umbrella osigurano oko 197.000 eura. Gimnazija je u taj projekt privukla partnerske škole iz Portugala, Španjolske,, Rumunjske i Litve, a vezan je uz istraživanje klimatskih promjena. Osmislili su ga profesori Zvonimir Treščec, Kristina Ledinski, Miroslav Samardžić, Ana-Marija Martan i Maja Maček Treščec. Riječ je o najbolje ocijenjenom školskom EU projektu u Hrvatskoj.

U projektu Cemlo tema su planine te rekreacija i odlazak u prirodu učenika. Osmislili su ga profesori Zoran Pintarić, Marina Njerš, Lidija Novosel, Miroslav Samardžić, Danijel Kolarić, Jasna Kraljić-Cmrk i Marina Tomac-Rojčević, a vrijedan je oko 107.000 eura. Gimnazija će ga provesti s partnerskim školama iz Slovenije, Turske, Italije i Litve.

Paket mjera Olakšice za investitore u poslovnim zonama