Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Održavanje našičkog Velikog parka

Nova rasvjeta i obnovljeni krov Dorina paviljona

Foto: Našice
- Uređen je i krov Dorina paviljona koji je oštećen u velikoj elementarnoj nepogodi kada je na njega pala velika grana. Vrijednost njegove obnove je 40.000 kuna – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba

Našički park kroz europski projekt dobio je nove šetnice, sportska igrališta..., no njegovu uređenju nije kraj. Na inicijativu građana postavljena je rasvjeta duž šetnice koja spaja park i naselje Šipovac. Ulaganje u vidu održavanja vrijedno je 115.000 kuna, a pruža sigurnost svakodnevnim prolaznicima.

– Inicijativa za ovo ulaganje krenula je od našeg sugrađanina koji nas je nazvao i uputio na to da je ovaj dio grada bez rasvjete. Istina, šetnica nije bila osvijetljena zbog radova i rekonstrukcije obilaznice, a u srpnju je postavljena nova LED rasvjeta, znatno štedljivija, ali jednako učinkovita. Uređen je i krov Dorina paviljona koji je oštećen u velikoj elementarnoj nepogodi kada je na njega pala velika grana. Vrijednost njegove obnove je 40.000 kuna – naveo je gradonačelnik Krešimir Kašuba, na obilasku nove rasvjete.

Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Našice Darko Cerovski poručio je da “investicije dolaze, ali potrebno je strpljenje”. Pročelnica Magdalena Vidaković-Gelenčir kazala je kako joj je iznimno drago što su ove godine u sklopu svih ostalih troškova održavanja unutar naseljenih područja uspjeli izdvojiti sredstva i za ovu investiciju. Najavila je i da Grad Našice ove godine ide u kompletnu rekonstrukciju rasvjete na cijelom svom području.