Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica 96 pregleda
Prva faza izgradnje

Nova šetnice o kojoj se priča već 15 godina trebala bi biti gotova do jeseni

šetnica uz potok Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Prava faza obuhvaća da se cijelom stazom u dužini od 2,5 kilometara od Eko vrtova do Gradskih bazena Cerine napravi šetnica, dok će se u drugoj fazi postaviti klupe za odmor i sprave za vježbanje

Uređuje se šetnica uz potok Koprivnica. Radovi će obuhvatiti uređenje šetnice u dužini od 2,5 kilometara dok će širina iste biti dva metra.

– O izgradnji šetnice priča se više od 15 godina, a upravo je zadnja inicijativa bila od naših gimnazijalaca, stoga me izrazito veseli što se krenulo u ove radove i što će građani moći šetati, trčati i družiti se uz naš potok Koprivnica – rekao je Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika prilikom obilaska radova, izvijestili su iz Grada.

Izgradnja šetnice radit će se u dvije faze, a završetak prve planiran je do jeseni 2017. godine.

– Prava faza obuhvaća da se cijelom stazom u dužini od 2,5 kilometara od Eko vrtova do Gradskih bazena Cerine napravi šetnica, odnosno sama staza, dok će se u drugoj fazi postaviti klupe za odmor i sprave za vježbanje – objasnio je Jakšić.

Vrijednost prve faze radova iznosi 600.000 kuna, a u gradnji se koriste prirodni materijali. Bitno je za napomenuti kako će i razina nasipa ostati ista.

Nasip je pod upravljanjem Hrvatskih voda koje su za ovu investiciju dale svoju suglasnost i sami radovi provode se pod njihovim nadzorom.