Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
'Okreni pedalu, pokreni promjenu'

Nova zapošljavanja u sklopu programa Zaželi

Predstavljanje projekta "Okreni pedalu-pokreni promjene"
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Nakon dvije godine rada, ženama će biti osigurana i edukacija za gerontodomaćice što će im omogućiti da nastave rad u drugim projektima ili koriste neku od mjera samozapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

"Okreni pedalu, pokreni promjenu" projekt je Gradskog društva Crvenog križa iz programa "Zaželi", a koji će naredne dvije godine zaposliti šest Siščanki.

"Uključili smo žene iz teže zapošljivih skupina, starijih od 50 godina, i koje će narednih 24 mjeseci biciklima putovati do starijih osoba u potrebi i pomagati im u kućanskim poslovima", rekao je Miroslav Čavić, voditelj projekta. Riječ je o starijim osobama koje nisu u sustavu socijalne skrbi, a većinom je riječ o onima koji žive u ruralnim dijelovima Siska ili na višim katovima zgrada te trebaju pomoć u svakodnevnom životu.

Nakon dvije godine rada, ženama će biti osigurana i edukacija za gerontodomaćice što će im omogućiti da nastave rad u drugim projektima ili koriste neku od mjera samozapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Partneri Gradskom društvu Crvenog križa u ovom projektu su HZZ Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak i Grad Sisak. Ukupno je vrijedan nešto više od 1,5 milijuna kuna, u potpunosti osiguranih iz Europskog socijalnog fonda.

Na području grada Siska u projekt Zaželi do sada je uključeno devet udruga sa svojim programima i u kojima je Grad Sisak partner. Ukupno će biti zaposlene 94 žene, koje će se brinuti o mnogim starijim osobama na širem području Siska.

Sisak u kategoriji srednjih gradova Sisak postao Europski grad sporta 2019. godine