Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
Zadar

Novi automobil za potrebe osoba s invaliditetom

Branko Dukić
Foto: Grad Zadar
Trajna politika naše gradske uprave je izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom i otklanjanje rizika od socijalne nejednakosti - rekao je gradonačelnik Dukić

Održana je Skupština Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije Zadar na kojoj su bili gradonačelnik Branko Dukić i pročelnik UO za zdravstvo i socijalnu skrb, Mario Pešut. Tom prilikom naglašena je izrazito dobra suradnja s Gradom Zadrom i resornim odjelom, a gradonačelnik Dukić podsjetio je na projekte i aktivnosti koje na ovom području provodi Grad Zadar.

- Trajna politika naše gradske uprave je izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom i otklanjanje rizika od socijalne nejednakosti. To je moguće jedino uz kontinuiranu komunikaciju i suradnju jer sve mjere u cilju zaštite osoba s invaliditetom koje mi provodimo moraju biti u skladu s vašim potrebama i interesima - kazao je gradonačelnik Dukić.

Centar Mocire u funkciji u rujnu 2019. godine Dukić potpisao dodatak Ugovoru o sufinanciranju Centra Mocire

Istaknuo je kako gradska uprava već godinama uspješno provodi projekt uklanjanja prepreka na javnim površinama ugradnjom rampi za invalide, održava rampe na kupalištima, omogućuje besplatni prijevoz posebno prilagođenim kombijem, a ove godine u planu je i nabavka novoga.

- Postojeće kombi vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom maksimalno je iskorišteno proteklih godina i omogućilo je svojim korisnicima prijevoz do škole, liječnika, plaže i znatno olakšalo život našim sugrađanima s invaliditetom. No, došlo je vrijeme za nabavku novog i uskoro stiže - kazao je Dukić.

- U sustav javnog prijevoza uveli smo niskopodne autobuse s ugrađenim rampama, povećava se i broj parkirališnih mjesta za potrebe invalida, redovito se sufinancira nabava tehničkih pomagala, a posebno želim istaknuti i naš program uvođenja i financiranja rada pomoćnika u nastavi - zaključio je gradonačelnik.