Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
ULOŽIT ĆE OSAM MILIJUNA KUNA

Novi investitor u poduzetničkoj zoni Novska – Centar za vozila Hrvatske otvara novu stanicu

Foto: GRAD NOVSKA
Taj bi projekat, inače vrijedan oko osam milijuna kuna, značio i nova zaposlenja za Novljane

U Poduzetničkoj zoni Novska Centar za vozila Hrvatske planira otvoriti novu, moderniju i veću stanicu za tehnički pregled vozila. Ugovor o kupoprodaji zemljišta s gradonačelnikom Marinom  Piletićem potpisao je u maloj Gradskoj vijećnici Davorin Pavlović, predsjednik Uprave CVH.

Centar za vozila Hrvatske d. d. stručna je organizacija koja kao javnu ovlast obavlja poslove organiziranja i jedinstvenog provođenja tehničkih pregleda i registracije vozila u Hrvatskoj. Centar za vozila Hrvatske vlasnik je stanice za tehnički pregled u Novskoj, Potočna ulica 14.

- Nekretnina na kojoj se trenutačno nalazi stanica za tehnički pregled prostorno je ograničena, što dovodi do poteškoća u radu kada na tehnički pregled istovremeno pristupi veći broj vozila. Stoga su uputili pismo namjere Gradu Novskoj za kupnju nekretnine u Poduzetničkoj zoni Novska u svrhu izgradnje nove stanice za tehnički pregled u koji bi se preselila djelatnost provođenja tehničkih pregleda i registracije vozila - rekao je Davorin Pavlović, dodavši da bi se gradnjom nove stanice povećao i broj zaposlenika, a projekt je vrijedan oko 8 milijuna kuna.

Gradonačelnik Piletić istaknuo je očitu potrebu za većim objektom za tehnički pregled vozila, s obzirom na to da je sadašnja pregledna stanica nedovoljnih kapaciteta, a gradnjom nove vozači dobivaju suvremeniji i veći pogon za pregled ispravnosti svojih vozila, a Poduzetnička zona Novska još jednog investitora.