Izbornik
Naslovnica Gradovi
INVESTICIJA OD 2 MILIJUNA KUNA

Novi nogostup s jedne strane ceste u Zagrađu i Bučju

Foto: Grad Pleternica
Novi će nogostup mještanima olakšati svakodnevni život

Završena je prva faza gradnje nogostupa u naseljima Zagrađe i Bučje. Vrijednost investicije je 2 milijuna kuna, a sredstva su osigurali Županijska uprava za ceste i Grad Pleternica. U prvoj fazi nogostup je sagrađen samo s jedne strane ceste jer bi u budućnosti trebala započeti gradnja sustava odvodnje i kanalizacije u ta dva naselja, pa je nogostup napravljen s one strane s koje ne ide glavni vod odvodnje. Po završetku tih radova pristupit će se i gradnji nogostupa s druge strane.

Projekt “Putujući dnevni boravak” usmjeren je na pomoć starijima Mještane ruralnih naselja kombi će srijedom besplatno voziti na tržnicu

– Za ovo smo se odlučili jer je velik broj naših naselja, nažalost, bez nogostupa. Time povećavamo sigurnost svih sudionika u prometu. Pleternica u svom sastavu ima 38 naselja i itekako nam je važno da se sva ta naselja ravnomjerno razvijaju – istaknula je gradonačelnica Antonija Jozić.

Novi će nogostup mještanima olakšati svakodnevni život, kako djeci koja idu u školu, tako i starijima kad pješice odlaze u trgovinu i crkvu.

– Presretna sam što imamo novu stazu u selu. Radovi su bili brzo gotovi. Radnici su svakodnevno radili bez stajanja, čak su mi pomogli i veliki orah ispred kuće riješiti. Na tome im zahvaljujem. Sada mogu polako stazom na svetu misu – rekla je Manda Vidaković (89) iz Zagrađa.