Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Modernizacija komunalnih službi

Novi strojevi za potrebe Komunalnih servisa Kutina

Foto: Kutina
Tri nabavljena stroja koštala su nešto više od milijun kuna

Gradska tvrtka Komunalni servisi Kutina d.o.o. u posljednjih nekoliko godina vodi povećanu brigu oko uređenja groblja i ostale komunalne infrastrukture na području Kutine te uz to nastoje i osuvremeniti postojeću opremu i nabaviti nove strojeve, ističu u kutinskoj gradskoj upravi.

Tako su nedavno nabavili nekoliko važnih novih strojeva za potrebe Komunalnih servisa Kutina.

– U postupku javne nabave nabavljena su tri nova stroja ukupne vrijednosti  veće od milijun kuna. Nova komunalna čistilica RASCO LYNX uvelike će pomoći pri održavanju čistoće gradskih površina, dok će se novo vozilo Ford Transit Custom koristiti za prijevoz pokojnika te će zamijeniti staro vozilo staro više od 14 godina.  Nabavljen je i novi hidraulički preskontejner koji se koristi za sakupljanje smeća na grobljima grada Kutine – rekao je direktor Komunalnih servisa Kutina Krešimir Lenić.

Nova čistilica zamijenit će stari i dotrajali stroj dobiven donacijom i star više desetljeća, a koji je postao preskup za održavanje. Rad nove čistilice na Trgu dr. Franje Tuđmana prikazan je zamjenici gradonačelnika Ivani Grdić te pročelniku Eduardu Gelešiću u društvu direktora KSK Krešimira Lenića.