Izbornik
Naslovnica Gradovi 1479 pregleda
Karlovačko naselje Rakovac

Novi vrtić za 160 mališana, vrijednost radova 15 milijuna kuna

Svečano otvoren dječji vrtić Rakovac
1/6
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
U novoizgrađenom vrtiću bit će šest vrtićkih i dvije jasličke skupine, što je za 70-ak mališana više nego do sada

Vrtić Rakovac u istoimenoj karlovačkoj gradskoj četvrti otvorio je i službeno svoja vrata za 160 mališana koji će ga ubuduće pohađati u šest vrtićkih i dvije jasličke skupine, što je za 70-ak mališana više nego do sada.
Gradnja novog, na mjestu starog, montažnog vrtića starog tridesetak godina, stajala je 15 milijuna kuna i Grad Karlovac u potpunosti je platio njegovu gradnju.
– Dobili smo najkvalitetnije izgrađen vrtić, u kojem će djeca imati prekrasne uvjete za igru, radost i druženje. Stari je bio manji, građen kao prizemnica i davno mu je isteklog rok trajanja. Ovaj je kao iz bajke: boravci su svijetli, vrlo je moderan, natkrivenih terasa, prekrasnog okoliša, didaktičkih igračaka, najbolje moguće opremljen – rekla je Bernarda Vuksan ravnateljica Dječjeg vrtića Četiri rijeke čije će sjedište, umjesto u vrtiću Turanj, ubuduće biti na Rakovcu.

Naime, Rakovac je, nakon Turnja i Švarče, treći vrtić koji je Karlovac izgradio u zadnjih nekoliko godina.
– Sada razmišljamo dalje, slijedi nam uređenje najvećeg vrtića u Grabriku. Pripremamo i projektnu dokumentaciju za vrtić na Dubovcu koji će biti energetski obnovljen i vjerujem da ćemo za dvije do tri godine imati zaokruženu priču dječjih vrtića, što je naš način da pomognemo mladima da ostanu u Karlovcu – kazao je Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca.