Izbornik
Naslovnica Gradovi
proizvodni pogon

Novih 80 radnih mjesta u Industrijskoj zoni Podi

tvornica
Foto: Borna Filić/PIXSELL/Ilustracija
U ovoj godini u toj zoni bit će 35 aktivnih tvrtki. Više od 90 posto tih tvrtki je proizvodnog karaktera i ukupno će zapošljavati više od 1.300 radnika

Novi proizvodni pogon tvrtke Industrius otvoren je danas u Gospodarskoj zoni Podi u Šibeniku, a u proizvodnoj hali te tvrtke uskoro će biti zaposleno 80 radnika.

"Odlučili smo ulagati u Hrvatskoj i izabrali zonu Podi u kojoj smo izgradili objekt u kojemu ćemo proizvoditi posude pod tlakom, cijevne sisteme i s vremenom razvijati druge proizvode", kazala je Milenka Barać, direktorica tvrtke Industrius.

U gospodarskoj zoni Podi uskoro se očekuje otvaranje još nekoliko pogona, pa će u ovoj godini u toj zoni biti 35 aktivnih tvrtki. Više od 90 posto tih tvrtki je proizvodnog karaktera i ukupno će zapošljavati više od 1.300 radnika.

"U tijeku su razgovori s još nekoliko novih tvrtki zainteresiranih za dolazak na Pode. Očekujemo da će se i ti razgovori pretvoriti u realizaciju", rekao je Jakov Terzanović, direktor Gospodarske zone Podi.

Za sve koji žele poslovati na Podima postupci ishodovanja građevinskih dozvola i ostale ‘papirologije’ znatno su skraćeni i sigurno su manja prepreka gospodarstvenicima od likvidnosti i osiguravanja izvora financiranja za izgradnju pogona.

Na otvaranju novog pogona u zoni Podi bio je prisutan i šibenski gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima, naglasivši kako su visokoškolsko obrazovanje i gospodarstvo osovina razvoja grada Šibenika.

"Mladi ljudi, znanje i industrijski pogoni ključ su razvoja jer nema grada bez spoja gospodarstva i visokog obrazovanja. Ovo je upravo takav primjer. Zona Podi je prava industrijska, gospodarska i proizvodna, a to vidimo i danas u pogonima Industriusa", kazao je Burić.

Industrius ima oko 300 zaposlenih koji rade na različitim gradilištima u inozemstvu i dobitnik je ‘Zlatnog ključa’ 2015. godine kao najveći srednji izvoznik u Hrvatskoj.