Izbornik
Naslovnica Gradovi Karlovac
Grad Karlovac tijekom ljeta provodi projekte uređenja gradskih osnovnih škola

Novo igralište za OŠ Turanj, sanitarni čvor u OŠ Braće Seljan i novi podovi u PŠ Hrnetić

1/3
Foto: Grad Karlovac
U školskoj godini 2021./2022. Grad Karlovac će financirati nabavu radnih bilježnica za sve učenike osnovnih škola, uključujući i radnu bilježnicom s priborom za tehničku kulturu

Tijekom ljetnih mjeseci, kada nema nastave i učenici su na školskim praznicima, Grad Karlovac provodi projekte kojima želi osigurati kvalitetnije uvjete za rad u školama kojima je osnivač. Dobar dio karlovačkih škola ima uvjete za rad u jednoj smjeni, a investicijom koja počinje ovoga tjedna te će uvjete dobiti i OŠ Turanj.

Početak radova 23. srpnja

Gradonačelnik Damir Mandić sa suradnicima obišao je Osnovnu  školu Turanj, a ravnateljici Snježani Žunac uručio je građevinsku
dozvolu za dogradnju postojeće školske zgrade i gradnju igrališta i parkirališta.

Foto: Grad Karlovac

Za dogradnju škole čeka se još suglasnost nadležnog Ministarstva. Dogradnjom škole stvorit će se uvjeti za provođenje nastave u jednoj smjeni. Prvi radovi odnosit će se na gradnju školskog igrališta uz samu školsku zgradu. Budući da je spremna sva potrebna dokumentacija, proveden postupak javne nabave te ishođena građevinska dozvola, početak radova očekuje se ovoga tjedna, 23. srpnja.

– Cilj investicije je povećati sigurnost učenika u prostoru oko škole, te prenamijeniti dosadašnje školsko igralište u adekvatan
prostor za parkiranje automobila. Naime, upravo je nedostatan broj parkirališnih mjesta bio dugotrajan problem škole, ali i činjenica da je parkiranje bilo u neposrednoj blizini ulaza u školu i školskog dvorišta u kojem  učenici provode svoje odmore i dio nastave. Gradnjom novog i modernog igrališta iza škole, udaljenog od državne prometnice, stvorit će se sigurniji uvjeti za boravak i edukaciju učenika – poručuju iz Grada.

Vrijednost investicije je 837.000 kuna, a završetak radova očekuje se do početka nove školske godine.

Od ostalih investicija u školstvu, u osnovnoj školi Braće Seljan u tijeku je nastavak projekta na rekonstrukciji sanitarnog čvora. Vrijednost investicije je 550.000 kuna, a završetkom ove investicije u OŠ Braće Seljan bit će uređene sve sanitarne prostorije u obje školske zgrade, u zgradi u Ul. V. Nazora i u zgradi na adresi Domobranska 2.

U Osnovnoj školi Banija, odnosno njezinoj Područnoj školi Hrnetić, u ljetnim mjesecima uredit će se podovi školskih prostorija u vrijednosti 100.000 kuna.

Kako bi pomogao školarcima, posebno roditeljima, proteklih nekoliko godina Grad Karlovac sudjeluje i u nabavi obrazovnog materijala za učenike osnovnih škola. Tako je i ove godine, pa će za školsku godinu 2021./2022. Grad Karlovac financirati nabavu radnih bilježnica za sve učenike osnovnih škola, uključujući i radnu bilježnicom s priborom za tehničku kulturu.

Foto: Grad Karlovac

Za učenike polaznike Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži,  Grad Karlovac će financirati  kompletnu nabavu drugih obrazovnih materijala, što uključuje likovnu mapu i sve ostalo navedeno u dostavljenom popisu dodatnih obrazovnih materijala.

Pomoć roditeljima

Za učenike čiji su roditelji korisnici socijalnog programa, odnosno subvencionirane prehrane, iz proračuna Grada Karlovca financirat će se kompletna nabava drugih obrazovnih materijala, uključujući zbirke zadataka, geografski atlas i likovnu mapu. Trošak nabave radnih materijala za karlovačke učenike osnovnih škola iznosit će 1,2 milijuna kuna.

Velika je to pomoć roditeljima školaraca, s obzirom na to da će udžbenike za djecu osigurati država, tako da će većina roditelja morati kupiti samo mapu za likovni odgoj.