Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
Jednako je važno ulagati u kvalitetu života, rekla je Kušmiš

Novska je od malog mjesta postala hub i središte gaming industrije

storyeditor/2024-06-24/novska_a_slager_investicije_konferencija__2_.jpg
1/2
Foto: Grad Novska Konferencija "Invest in Novska" u Poduzetničkom inkubatoru PISMO naglasila je važnost privlačenja investicija i podrške mladim obiteljima
Poslovna konferencija "Invest in Novska" održana je u Poduzetničkom inkubatoru PISMO te okupila mnoge koji su željeli čuti što to ovaj slavonski grad nudi poduzetnicima

Iako Novska i dalje ima snažnu drvnu i metalnu industriju te rastući građevinski sektor s velikim brojem obrtnika, danas je najpoznatija po razvoju gaming industrije, privlačeći mlade iz cijele Hrvatske – istaknula je to Marija Kušmiš, gradonačelnica Novske, na nedavnoj konferenciji "Invest in Novska" u Poduzetničkom inkubatoru PISMO naglasivši pri tome važnost privlačenja investicija i podrške mladim obiteljima.

Vizija i strateški pristup

– Poticanje investicija i zapošljavanja ključni su za razvoj grada, no jednako je važno ulagati u kvalitetu života kako bi privatni i poslovni životi bili u skladu. O Novskoj se posljednjih dana ponovno čulo u medijima – potpisom Ugovora o financiranju prve faze gradnje Gaming centra Novska započela je realizacija Centra gaming industrije. Projekt je to u koji su mnogi sumnjali, ali se od njega mnogo očekuje. Što će sve donijeti ovom kraju, možemo nagađati, ali sigurni smo da ćemo pratiti njegov razvoj. Nadamo se da će se tijekom ove konferencije roditi i neki novi projekti u Novskoj – rekla je Kušmiš.

Zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić naglasio je kako je novljansko područje najpogodnije za ulaganje zbog velikih regionalnih potpora poduzetnicima te nižih troškova rada i zemljišta.

Karlo Ressler, zastupnik u Europskom parlamentu, istaknuo je Novsku kao primjer kako bi se trebalo pristupati razvoju tehnologije i poduzetništva na razini Hrvatske i Europe.

Konferencija "Invest in Novska" u Poduzetničkom inkubatoru PISMO naglasila je važnost privlačenja investicija i podrške mladim obiteljima
Foto: Grad Novska Konferencija "Invest in Novska" u Poduzetničkom inkubatoru PISMO naglasila je važnost privlačenja investicija i podrške mladim obiteljima

– Novska je grad koji je od malog slavonskog mjesta postao značajan hub i poslovno mjesto, središte gaming industrije u ovome dijelu Europe. To se dogodilo s vizijom, strateškim pristupom i potpunom predanošću da se pomogne onima koji žele stvarati dodatnu vrijednost i iskoristiti prilike. Probijanje barijere od 80 posto europske razvijenosti neće biti moguće bez primjera kao što je Novska – izjavio je Ressler.

Ante Šušnjar, ministar gospodarstva, naveo je investiciju njemačkog poduzeća Tece Industrial kao konkretan primjer inozemnih ulaganja u Hrvatsku, ističući da je gotovo trećina tih ulaganja ostvarena u posljednjih pet godina.

Važnost sinergije

Marin Piletić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te bivši gradonačelnik Novske, naglasio je važnost sinergije više čimbenika za uspješnu gospodarsku sliku Novske.

– Sinergijom lokalne i regionalne samouprave te uz podršku Vlade moguće je da primjeri poput Novske ne budu samo izuzetak, već i pravilo u budućnosti, zaključio je Piletić.

storyeditor/2024-06-24/SLIKA2.webp Za prijevoz osoba s invaliditetom Gradsko društvo Crvenog križa dobilo novo kombi vozilo Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Dubrovnik i Općina Konavle proteklih su pet godina sufinancirali projekt istraživanja i kloniranja ove vinske sorte, a priznavanje klona omogućit će veći broj sadnica te veću proizvodnja vina malvasija Vino Dubrovačke Republike Priznat klon vinske sorte malvasija dubrovačka storyeditor/2024-06-20/PXL_290424_113822160.jpg APN će tijekom ljeta održati u Slunju i prezentaciju projekta Slunjani imaju prednost, ali se svi mogu prijaviti za POS-ove stanove