Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Treća faza projekta Zaželi-Bjelovar

O 186 starijih osoba šest mjeseci brinut će se 31 žena

Foto: Bjelovar
Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda i vrijedan je oko 19 tisuća i 800 eura, odnosno milijun i pol kuna.

U sklopu projekta Zaželi-Bjelovar o 1️86 starijih i nemoćnih osoba brinut će se 31 žena, i to šest mjeseci, koliko traje njegova treća faza.

Svaka zaposlena žena pružat će potporu i podršku najmanje šest korisnika, a riječ je o pomoći u smislu kupnje namirnica, pripreme obroka, u održavanju čistoće domova, pomoći u socijalnoj integraciji, dostavi lijekova, plaćanju računa i slično.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda i vrijedan je oko 19 tisuća i 800 eura, odnosno milijun i pol kuna.

– U posljednjih nekoliko godina pokazalo se da je ovo sjajan projekt – rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji je ženama zaposlenim u projektu poželio sreću u radu. Dodao je kako je Grad u prvoj fazi projekta "Zaželi" povukao čak 10 milijuna kuna, a zaposleno je bilo 77 žena. Za drugu je fazu također dobiven najveći mogući iznos, no nažalost, kaže gradonačelnik, bilo je to puno manje novca – 5 milijuna kuna, a za ovu treću fazu dobiveno je još manje. Izrazio je nadu da će Ministarstvo prepoznati važnost projekta i nastaviti ga na način na koji se provodila prva faza jer potrebe za pomoć ima još dvjestotinjak starih i nemoćnih koji su na listi čekanja.

BJELOVAR Nicolin 'sat iz mašte' najbolji na natječaju BOK fest BOK fest Na repertoaru dječjeg festivala šest predstava Nastavak ulaganja Za novu kosilicu Grad Bjelovar dao 20.000 eura