Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Koprivnica

Obilježen Dan albanske zastave

1/3
Foto: Grad Koprivnica
249 pripadnika albanske nacionalne manjine, stanovnika naše županije, poveznica su bez koje se u nekim segmentima život jednostavno ne može zamisliti, rekla je u svojoj čestitki zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec

U organizaciji predstavnika albanske nacionalne manjine u Koprivničko-križevačkoj županiji i Gradu Koprivnici u čitaonici tiska koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović održala se svečanost u povodu Dana albanske zastave, odnosno Dana neovisnosti Republike Albanije.

Predstavljen inovativni projekt arhitekta Hrvoja Njirića Koprivnica će sama graditi novu osnovnu školu vrijednu 40 mil. kuna

Susretu i kulturno umjetničkom programu u kojem su izvedene tradicionalne albanske pjesme i napjevi, uime Grada Koprivnice prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Foto: Grad Koprivnica

- Izuzetno sam ponosna i sretna što na sebi svojstven način dajete doprinos razvoju našeg grada u gospodarskom i kulturnom pogledu. 249 pripadnika albanske nacionalne manjine, stanovnika naše županije, poveznica su bez koje se u nekim segmentima život jednostavno ne može zamisliti - rekla je u svojoj čestitki Samoborec.

U ime Koprivničko-križevačke županije svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je čestitao nacionalni dan zaželjevši da odnosi koje albanska nacionalna manjina njeguje s Koprivničko-križevačkom županijom i dalje budu na visokoj razini.

Smotra zimske službe Spremno je 30 ralica i osigurano 250 tona soli

Okupljenima se obratio i Driton Prekazi, predstavnik albanske nacionalne manjine u Koprivničko-križevačkoj županiji zahvalivši na potpori institucijama te naglasivši važnost očuvanja kulturno povijesnog identiteta Albanaca koji je duboko inkorporiran na području grada i županije.