Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Pomoć socijalno ugroženima

Obiteljima podijeljeno 48 uskrsnih paketa

Foto: Grad Vinkovci
Poklon-paketi sadrže namirnice, slatkiše za djecu i osnovne potrepštine za kućanstvo

Grad Vinkovci i ove godine u povodu Uskrsa osigurao je poklon-pakete za socijalno najugroženije građane, a sve zato da im se olakšaju i uljepšaju ovi blagdani. Prema informacijama iz Grada Vinkovaca, gradske su vlasti pripremili ukupno 48 poklon-paketa koji su podijeljeni primateljima zajamčene minimalne naknade, i to obiteljima s jednim ili više djece te samohranim roditeljima.

Inicijativa Traži se rješenje za logistiku i prijevoz gotove robe

– Pomozimo svi zajedno onima kojima je pomoć u ovim teškim vremenima najpotrebnija, okrenimo se oko sebe i pogledajmo kako možemo još nekome uljepšati ovaj blagdan – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Dodao je i kako situacija u kojoj nam gospodarstvo stoji nikome nije laka, ali i da su gradske vlasti unatoč tome uspjele i ove godine osigurati poklone za socijalno ugrožene građane kako bi im barem malo olakšali ovu situaciju. Prema njegovim riječima poklon-paketi sadrže namirnice, slatkiše za djecu i sve one osnovne potrepštine koje su potrebne u svakom kućanstvu u ovom trenutku. Pri tome treba istaknuti kako se posebno vodilo računa o broju članova obitelji, broju djece, dobi i slično tako da podijeljeni paketi nisu bili isti za sve nego prilagođeni.

VIA na čelu posebnog tima Grada Vinkovaca Oformljen tim Pomoć gospodarstvu

– Paketi nisu jednaki, prilagodili smo ih s obzirom na to da svaka obitelj ima i različit broj djece. Želim vam svima da ovaj Uskrs, koji će ove godine izgledati sasvim drugačije nego što smo navikli, provedete u veselju uz svoje obitelji – rekao je Bosančić.