Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Potpisan ugovor o renovaciji Hrvatskog sokola

Obnova derutne zgrade iz 1927. godine

Foto: Branimir Bradarić
Ugovor su potpisali gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i direktor vukovarske tvrtke Planum građenje Đuro Bamburač

Poslije godina iščekivanja i najavljivanja napokon počinje energetska obnova zgrade Hrvatski sokol koju mnogi Vinkovčani nazivaju i „gradskom ljepoticom“.

Za projekte u županiji potpisani ugovori vrijedni 11 milijuna kuna Obnovit će se bolnica Ugljan i škole u Škabrnji i Gračacu

Riječ je o zgradi koja je sagrađena još 1927. godine, nalazi se u samome središtu grada i u derutnom je stanju. Danas u toj zgradi treniraju članovi Džudo kluba Vinkovci, a nekada je to bila Gombaonica gimnastičara vinkovačkog “Hrvatskog sokola”. Projekt je vrijedan 2,7 milijuna kuna, a ugovor o energetskoj obnovi zgrade koja će tako dobiti ljepše i modernije pročelje potpisali su gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i direktor vukovarske tvrtke Planum građenje Đuro Bamburač.

Govoreći o projektu Bosančić je kazao da će Grad ovom rekonstrukcijom dobiti objekt koji će biti primjeren potrebama Vinkovaca i njegovih građana.

– Drago nam je da smo to uspjeli ostvariti europskim sredstvima, a pri tome moram pohvaliti i djelatnike Upravnog odjela za društvene djelatnosti i naše agencije VIA, koji su dali svoj obol u tome. Iduće godine imat ćemo obnovljen ovaj objekt u kojemu su mnogi mladi ljudi prošli kroz sportske aktivnosti i koji je važan za naš grad – rekao je Bosančić.

Radovi vrijedni gotovo šest milijuna kuna Počinje obnova najljepše i najstarije školske zgrade u Koprivnici

Dodao je da je projektom predviđena cjelovita unutarnja i vanjska obnova zgrade, koja bi godišnje trebala smanjiti potrošnju energije za grijanje 73,8% u odnosu na dosadašnju, a što će pridonijeti i smanjenju godišnje emisije CO2 za 73,39 posto.