Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Radovi vrijedni gotovo šest milijuna kuna

Počinje obnova najljepše i najstarije školske zgrade u Koprivnici

Foto: Robert Mihaljević
S tim projektom u Koprivnici se u posljednje dvije godine investira gotovo 20 milijuna kuna u energetske obnove vrtića i škola, a najveći dio tog novca dolazi iz fondova Europske unije

Tijekom listopada raspisat će se natječaj za energetsku obnovu najstarije i najljepše školske zgrade u Koprivnici, one OŠ Antuna Nemčića Gostovinskog sagrađene 1908. godine. Radovi su vrijedni gotovo šest milijuna kuna.

Potpisan ugovor Energetska obnova zgrade u kojoj se nalazi vinkovačka prošlost

S tim projektom u Koprivnici se u posljednje dvije godine investira gotovo 20 milijuna kuna u energetske obnove vrtića i škola, a najveći dio tog novca dolazi iz fondova Europske unije.

Već su dovršene temeljite obnove OŠ Braće Radić (deset milijuna) i objekta “Loptica”, dječjeg vrtića u Generalićevoj (blizu tri milijuna kuna). Do početka iduće školske godine trebala bi biti dovršena energetska obnova OŠ Antuna Nemčića Gotovinskog koja će, dakle, stajati blizu šest milijuna kuna.

Projekt su prošli tjedan predstavili gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima i školska ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec.

– Osnovna škola sagrađena je 1908. godine i Koprivnici daje poseban duh i šarm. Gotovo da i nema razglednice i turističke fotografije centra grada bez te prepoznatljive zgrade – kaže Jakšić.

RADOVI I OPREMA Najveća obnova u povijesti županije, uključena 44 školska objekta

Oko 60 posto investicije osigurava se iz europskog fonda. Sagradit će se nova toplinska izolacija, energetski će se razdvojiti zgrada škole i dvorane, uvodi se novi sustav ventilacije i podrumske rasvjete.

Viša stručna suradnica za europske poslove Iva Svirčić Borštnar objasnila je kako tijekom listopada ide javni natječaj za izvoditelja radova koji bi se trebao izabrati početkom iduće godine.

– Početak radova očekujemo u prvoj polovici iduće godine, a rok za završetak je stotinu radnih dana. Nadamo se, dakle, da će škola biti obnovljena do početka iduće školske godine – tumači Svirčić Borštnar.

Gradonačelnik je ravnateljici obećao da bi se u skorije vrijeme mogla održati i prezentacija projekta školskog botaničkog vrta.

U istom danu stigle dvije važne nacionalne nagrade Renesansni festival najbolji, a Koprivnica najekološkiji grad