Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
RADOVI I OPREMA

Najveća obnova u povijesti županije, uključena 44 školska objekta

1/2
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Upravo ulaganje u školstvo i obrazovanje na vrhu je prioriteta Bjelovarsko-bilogorske županije koja je po ulaganjima u školstvo druga u Hrvatskoj.

Bjelovarsko-bilogorska županija u najvećoj je obnovi županijskih škola u svojoj povijesti, a riječ je o trenutno 44 školska objekta u čiji će se obnovu u konačnici uložiti oko 160 milijuna kuna.

U sklopu Dječjeg tjedna susret s gradonačelnikom Školarce najviše zanimalo opremanje škola i igrališta

Neke od škola već su temeljito obnovljene od temelja do krova, na pojedinim objektima radovi su u tijeku, a za dio škola trenutačno je otvoren postupak javne nabave za izvođača radova. Odabir izvođača radova tako se uskoro očekuje za školsko-sportsku dvoranu pri Osnovnoj školi Mate Lovraka u Velikom Grđevcu projekt vrijedan 2,8 milijuna kuna te Područnu školu u Donjoj Kovačici projekt vrijedan 1,2 milijuna kuna.

Opća bolnica Našice prije izvođenja radova Vrijednost 30,2 milijuna kuna Energetska obnova 11 zgrada javne namjene

Obnovom i opremanjem školsko-sportske dvorane u Velikom Grđevcu i Područne škole u Donjoj Kovačici naši učenici te njihovi učitelji i nastavnici dobit će uvjete rada prilagođene 21. stoljeću. Upravo ulaganje u školstvo i obrazovanje na vrhu je prioriteta Bjelovarsko-bilogorske županije koja je po ulaganjima u školstvo druga u Hrvatskoj.