Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
U sklopu Dječjeg tjedna susret s gradonačelnikom

Školarce najviše zanimalo opremanje škola i igrališta

Foto: Grad Kutina
Jedna od zanimljivijih želja bila je ona da se sagradi skate park u Kutini. Gradonačelnik je odgovorio da je gradnja skate parka zapravo započeta te da je lokacija uz jezero Bajer već odabrana

Već niz godina u Kutini Koordinacijski odbor Kutina – Grad prijatelj djece u suradnji s ustanovama i udrugama Grada Kutine organizira Dječji tjedan u svrhu promicanja dječjih prava.

Dječji tjedan u Ivancu 'Ljubav djeci prije svega' Mališani iz Ivanca brojnim aktivnostima obilježavaju Dječji tjedan

Događanjima poput ocrtavanja Gradskog trga, sportskog natjecanja učenika osnovnih škola „Sportom protiv nasilja i ovisnosti“ do lutkarskih predstava, Grad Kutina nastoji poticati društvo na promicanje i poštivanje prava djece. Kako bi djeca mogla i Gradu reći svoje želje, organiziran je u Gradskoj vijećnici susret gradonačelnika Kutine s polaznicima vrtića, osnovnih i srednjih škola te predstavnicima udruga koje se bave pravima i potrebama djece.

Zanimljivo, većina dječjih upita odnosila se na opremanje škola ormarićima te na popravke na školskim igralištima. Jedna od zanimljivijih želja bila je ona da se sagradi skate park u Kutini. Gradonačelnik je odgovorio da je gradnja skate parka zapravo započeta te da je lokacija uz jezero Bajer već odabrana.

Pitanja djece oko većih prostora za vježbanje potaknula su na razmišljanje. Djeca iz KUD-a Moslavina upitala su bi li mogla dobiti autobuse za putovanja na sve nastupe jer u kombiju koji ih trenutačno vozi nema mjesta za sve članove KUD-a.

Uz Europski tjedan mobilnosti Svečano otvorena šetnica uz Kutinicu

KUD Ivančice i Baletna skupina upitali su za novi prostor jer im je sadašnji prostor premalen za treninge. Kako raste grad, tako rastu i potrebe te se nadamo da su i ovi zahtjevi pokazatelji kako su djeca sve više zainteresirana za izvanškolske aktivnosti kojima se izgrađuju i upoznaju jedni s drugima. Nadamo se da će se što prije riješiti pitanja oko prostora, igrališta, ali i ostalih zahtjeva kako bi im djetinjstvo i školovanje bilo što lakše.

Gradonačelnik je na kraju susreta istaknuo kako ga izrazito vesele susreti s djecom te da ovakav način komunikacije zapravo potiče djecu da i ubuduće sudjeluju u radu Grada kako bi se čuo i njihov glas.