Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Uz Europski tjedan mobilnosti

Svečano otvorena šetnica uz Kutinicu

Foto: Grad Kutina
Uz gradonačelnika šetnicu su otvorili mališani Dječjeg vrtića Kutina

U okviru ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti Turistička zajednica grada Kutine u suradnji s Gradom i Športskim centrom Kutina te uz pomoć Dijabetičkog društva Kutina, Dječjeg vrtića Kutina, Modelarskog centra Kutina, Ebike.pdl-a, HPD-a Jelengrad Kutina i Udruge maratonaca SMŽ "Heroji ne umiru" organizirala je aktivnosti koje se temelje na ovogodišnjoj temi „Sigurno hodanje i biciklizam“.

Muzej, Knjižica i čitaonica te Pučko otvoreno učilište Za ulaganja u ustanove u kulturi grad Kutina osigurao 7,6 milijuna kuna

Europski tjedan mobilnosti u Kutini je obilježen šetnjom po gradskim ulicama te vožnjom bicikala i modela drvenih automobila. Građani su mogli izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi. Sudionici akcije u obilazak grada krenuli su iz starog parka u središtu grada čime se željelo potaknuti i ostale građane na više svakodnevnog kretanja, hodanja i vožnje bicikla.

Tom će cilju doprinijeti i Šetnica uz Kutinicu od Radićeve ulice do Trga Kralja Tomislava koju je, zajedno s djecom Dječjeg vrtića Kutina, svečano otvorio gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

U Kutini ovoga ljeta niz projekata na održavanju prometnica, uložena 3,5 milijuna kuna Cilj nam je svake godine obnoviti 13 kilometara cesta, lokalnih i županijskih

– Gradnjom šetnice, u koju je Grad Kutina uložio 1,2 mil. kuna, dali smo novu vizuru gradu Kutini. Imamo namjeru nastaviti s ovim projektom. Nastavljamo s gradnjom šetnice uz rijeku Kutinicu, uz Park 56. bojne do završetka nogometnog igrališta NK Moslavine gdje ćemo se spojiti s cestom u Ulici Hrvatskih branitelja. Pripremamo izradu projektne dokumentacije da napravimo pješačko-biciklističku stazu do Kutinske Slatine čime bismo praktički zaokružili dio od Kutinske Slatine i Šartovca do doma u Repušnici jednom kvalitetnom pješačko-biciklističkom stazom – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.