Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
'Ljubav djeci prije svega'

Mališani iz Ivanca brojnim aktivnostima obilježavaju Dječji tjedan

Dječji tjedan u Ivancu
Foto: Grad Ivanec
Dječji tjedan završit će u petak, 11. listopada, lutkarskom predstavom Zdravoljupci, koju za svoje malene priređuju vrtićke tete

'Ljubav djeci prije svega' – moto je kojim su mališani ivanečkog Dječjeg vrtića Ivančice brojnim poučnim i zabavnim aktivnostima počeli obilježavati ovogodišnji Dječji tjedan.

AGLOMERACIJA IVANEC Uskoro slijedi potpisivanje ugovora vrijednog ukupno 171 milijun kuna

Aktivnosti su počele u petak, kada su se djeca iz vrtića u Ivancu i Radovanu zajedno poigrali, a nakon toga u ivanečkom kinu pogledali crtić 'Tajni život ljubimaca', koji im je poklonio Grad Ivanec. Potom su se održale i likovne radionice u vrtićkom dvorištu, gdje su djeca slikala i crtala različitim tehnikama, a nakon toga priredili su izložbu svojih radova.  Održan je i glazbeno-plesni show 'Hajde da ludujemo'.

Aktivnosti u Dječjem tjednu nastavljaju se i danas, pedagoškom akcijom 'Policajac – moj prijatelj', koja će se održati u suradnji s PP Ivanec. Tom će prilikom policajci, na djeci primjeren način, govoriti o tome kako se pravilno ponašati u prometu i kako se sigurno kretati ulicom, a izvest će i simulaciju sigurnog kretanja na improviziranoj cesti. Djeca će moći razgledati i policijski vozni park i opremu.

Grad Ivanec Započelo čišćenje Korito i obala Bistrice u Ivancu uskoro će zasjati punim sjajem

Obilježavanje se nastavlja i u četvrtak kada odgojne skupine Cvjetići, Kockice, Leptirići i Zvjezdice idu na izlet u Lužan Biškupečki, gdje ih na jednom OPG-u očekuje program koji obuhvaća obilazak farme i raznih domaćih životinja, a nakon toga zabava uz radionice modeliranja glinom i sportske radionice.

I ostale odgojne skupine imaju svoj program: uz izradu tzv. zastava prijateljstva, skupina Sovice će se u Gradskoj knjižnici upoznati sa svijetom slikovnica, Ježići će otiscima dlanova izraditi Srce prijateljstva, a Tratinčice - Drvo prijateljstva, dok će Jagodice i Točkice imati druženje s roditeljima u vrtićkom dvorištu i na Pokojcu.

Dječji tjedan završit će u petak, 11. listopada, lutkarskom predstavom Zdravoljupci, koju za svoje malene priređuju vrtićke tete, izvijestili su iz Grada Ivanca.