Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec 27 pregleda
Započelo čišćenje

Korito i obala Bistrice u Ivancu uskoro će zasjati punim sjajem

Grad Ivanec
1/2
Foto: Grad Ivanec
Uz čišćenje 260 metara korita potoka Bukovec, slijedi i čišćenje jarka Krči u duljini 270 metara te kanala u Ivanečkom Vrhovcu duljine 70 metara. Osim toga, čistit će se i 140 metara kanala u Jerovcu

Započeli su radovi na čišćenju Bistrice kroz Ivanec, a financira ih Grad iz svoga Programa održavanja za 2019. godinu. Čišćenje korita i obala Bistrice počelo je na raskrižju kod Rajterove i Bistrice pa nizvodno, a odvijat će se na potezu dugom više od 600 metara, sve do mosta u Malezovoj ulici. Sanirat će se i betonska stepenica u Ulici Bistrica.

POLOŽEN ASFALT Napreduju radovi na budućem Rekreacijskom centru Lančić

Temeljem provedenog postupka javne nabave Grad Ivanec je obavljanje radova dodijelio najpovoljnijem izvođaču, tvrtki MS Iskopi iz Vuglovca, a vrijedni su 66.300 kuna.

Istovremeno se radi i na gornjem toku Bistrice (u dogovoru Hrvatskih voda i Grada Ivanca), od Friščićevog mlina uzvodno, gdje se čiste zapuštene potočne obale i sanira kamena obloga korita, koja se na kritičnim dionicama obnavlja i pojačava, podsjećaju iz Grada. U usporedbi s prijašnjim stanjem, novouređeni dio kvalitativno i estetski gotovo je neprepoznatljiv, a protočnost vodotoka uvelike je povećana.

Poslovna zona Ivanec Poslovna zona Ivanec prva provodila kreirane usluge Završen dvogodišnji projekt HAMAG BICRO-a vrijedan 7 milijuna kuna

Uz čišćenje 260 metara korita potoka Bukovec, slijedi i čišćenje jarka Krči (iznad INA-ine benzinske crpke u Ivancu) u duljini 270 metara te kanala u Ivanečkom Vrhovcu duljine 70 metara. Osim toga, čistit će se i 140 metara kanala u Jerovcu (Kuljevčica). Vrijednost ovih radova je 32.640 kuna, priopćili su iz gradske uprave.