Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Ivanec

Predstavljen projekt uređenja središnjeg Trga sv. Margarete u Margečanu

1/5
Foto: Grad Ivanec
Dio radova obavit će se ove godine, a projekt uređenja u cijelosti će biti dovršen iduće godine (s obzirom na manjak sredstava u proračunu zbog koronakrize)

U nazočnosti brojnih mještana i članova DVD-a, u mjesnom vatrogasnom domu predstavljen je projekt uređenja središnjeg Trga sv. Margarete u Margečanu. Projekt je to koji već dugo sanjaju članovi Vijeća MO-a na čelu s predsjednikom Zvonkom Brežnjakom te mjesna Udruga građana Margareta, prenijeli su iz Grada Ivanca.

Ivanec Počela sanacija dvaju klizišta u Prigorcu, radovi vrijedni blizu 700.000 kuna

Nakon pozdravnih riječi Z. Brežnjaka, građanima se obratio gradonačelnik Milorad Batinić. Osvrćući se na višegodišnje planove i dogovore s Vijećem MO-a o načinu uređenja trga, naglasio je da su sada sve pripreme za radove u finalnoj fazi.

Čeka se izdavanje građevinske dozvole, a radovi će krenuti odmah nakon provedenog postupka javne nabave. Dio radova obavit će se ove godine, a projekt uređenja u cijelosti će biti dovršen iduće godine (s obzirom na manjak sredstava u proračunu zbog koronakrize).

Projekt uređenja trga predstavio je arhitekt iz Studija Nexar Marko Friščić. Radovima će, istaknuo je, biti obuhvaćene tri zone. Zona trga bit će uređena za manifestacije (južni dio) te za igru, sport i rekreaciju (sjeverni dio). Na poseban način uredit će se i druga zona, koja obuhvaća ulaz u školsku zgradu i predtrg, dok treća zona obuhvaća uređenje sportskog igrališta za mali nogomet, košarku i rukomet. 

Grad zainteresiranim građanima poklanja kloniranu dugovječnu ivanečku lipu – predbilježite se za sadnicu Lipa je prema slavenskom običaju zasađena početkom 14. stoljeća Grad poklanja kloniranu dugovječnu ivanečku lipu – predbilježite se za sadnicu

- Elementi tradicije koji su specifični za margečanski kraj protezat će se cijelim trgom. Jedan od takvih elemenata je i tradicija pletenja šibom. U suradnji s lokalnom zajednicom na centralnoj točki trga uredit će se ambijentalni paviljon koji će biti opleten šibom – istaknuo je, među ostalim, M. Friščić te mještanima prikazao nekoliko virtualnih projekcija izgleda budućeg trga.

S obzirom na to da su istog dana lokalni vatrogasci dobili navalno vozilo te da je početak uređenja trga pred vratima, predsjednik MO-a Z. Brežnjak zahvalio je gradonačelniku i njegovu timu na potpori ovim i drugim projektima koji se provode u Margečanu i okolici (nedavno je stigao asfalt do zadnje kuće na području MO-a Margečan), a posebno i gradskim vijećnicima iz ovoga kraja Danici Prašnjak, Josipu Grđanu i Zdenku Đurasu.