Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Ivanec

Počela sanacija dvaju klizišta u Prigorcu, radovi vrijedni blizu 700.000 kuna

1/2
Foto: Grad Ivanec
Radi se o velikim klizištima, od kojih je jedno razorilo cestu i njome onemogućilo promet pa je Grad mještanima omogućio pristup nekretninama tako da im je uredio šumski put iz pravca I. Željeznice

Grad Ivanec pokrenuo je radove na sanaciji dvaju klizišta u Prigorcu (Jazvečine 1 i 2), koja su se aktivirala za velikih kiša u proljeće 2018. godine na nerazvrstanoj cesti Prigorec – Ivanečka Željeznica, priopćili su iz gradske uprave

Financira Europska komisija Pripreme za besplatan pristup brzom internetu

Radi se o velikim klizištima, od kojih je jedno razorilo cestu i njome onemogućilo promet pa je Grad mještanima omogućio pristup nekretninama tako da im je uredio šumski put iz pravca I. Željeznice. 

- Riječ je o velikim klizištima, čija će sanacija trajati najmanje mjesec i pol dana. Za potrebe sanacije izrađena je projektna dokumentacija temeljem koje se izvodi drenaža i gradi stepenasti nasip. Radovi će osobito biti zahtjevni na klizištu sa zapadne strane, koje se nalazi na izrazito nepristupačnom terenu i otežava pristup vozilima i strojevima – izjavio je gradonačelnik Milorad Batinić koji je s predstavnikom izvođača, tvrtke Krešo iz Krapinskih Toplica, obišao gradilište.

POLJOPRIVREDNI REDAR Počela kontrola održavanja poljoprivrednih zemljišta

Sanacijski radovi vrijedni su blizu 700.000 kuna. Sa 60% ili 415.000 kuna sufinanciraju ih Hrvatske vode, dok ostatak sredstava osigurava Grad Ivanec.