Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Velik doprinos projekta poboljšanju vodnokomunalne infrastrukture

Obnovljeno 90 kilometara mreže, uređene su prometnice i nogostupi, nova parkirališna

Vinkovci: Radovi na cestama
Foto: Grad Vinkovci
Obnovljene su škola i vrtić, radila su se dječja igrališta, nastojimo završiti mjesni odbor u cijelosti, kaže Bosančić

Projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“ ne samo da je donio milijune kuna u grad, nego iz temelja mijenja i vizuru grada. Uz poboljšanje kvalitete života nakon završetka radova previđenih projektom, uređuju se i saniraju prometnice i nogostupi. Postavljanjem novog sloja asfalta i drugim završnim radovima ovih dana privodi se kraju jedan od zahvata u okviru ovoga projekta u Lapovačkoj ulici, jednoj od najprometnijih vinkovačkih ulica. Tim je povodom radove u toj ulici obišao i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji se i ovom prilikom ispričao sugrađanima zbog otežanog prometovanja te im zahvalio na razumijevanju tijekom izvođenja radova u okviru kojih se gradila kanalizacijska mreža, jednim dijelom i vodovodna mreža, a u konačnici i sanacija kolnika i staza.

Škola POMOĆ DJECI S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU Ugovori za 33 pomoćnika

– Sada je sve to riješeno za jedno dulje vrijeme i nećemo više ništa kopati, nego ćemo pustiti građane da uživaju u svemu onome što smo napravili. Još je ostalo nekoliko ulica koje ćemo ovdje raditi i Lapovci će praktički dobiti kompletno novu infrastrukturu, a tu su i drugi sadržaji na kojima smo radili u međuvremenu. Obnovljene su škola i vrtić, radila su se dječja igrališta, napravljeno je oko 300 novih parkirališnih mjesta. To je sada već jedna zaokružena priča u skladu s našim programom, nastojimo jedan mjesni odbor završiti u cijelosti kako bi se mogli preseliti u drugi i ovdje ne ometati normalan život – rekao je Bosančić.

Direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Ivan Rimac kazao je da su aktivnosti na projektu Aglomeracije u punom jeku te da su trenutačno negdje na sredini projekta.

– Trenutačno je rekonstruirano nekih 90 kilometara mreže od 160 kilometara koliko je ugovoreno. Radi se na svim područjima obuhvaćenima projektom, vrijeme nam služi, izvođači poštuju rokove i realizacija je vrlo dobra te smo, kada je riječ o kompletnoj realizaciji projekta, u samom vrhu u Hrvatskoj – rekao je Rimac.

Vinkovci POMOĆ RODITELJIMA Vinkovci u sustavu e-Novorođenče

Radovi u sklopu istog projekta odvijaju se i u prigradskom naselju Mirkovci koje je također posjetio Bosančić kako bi se uvjerio u dinamiku njihova izvođenja na terenu. Prema njegovim riječima, aglomeracija je počela gotovo u svim dijelovima grada pri čemu je dio Mirkovaca jedan od prvih koji je dobio svoje konačne obrise te se vidi kako će to izgledati u svim ulicama.

– Ovdje se dobro vidi koliko znače europska sredstva i kako se u relativno kratkom vremenu može riješiti problem i zatvoriti cijela priča na najbolji način. Puno ulica u gradu obuhvaćeno je ovim projektom, a važno nam je pokazati kako bi to u konačnici svuda trebalo izgledati. Tako smo ovdje radili dječja igrališta, dograđena je i obnavlja se škola, kanalizacija i cesta radit će se i na drugoj strani naselja, a bit će i drugih radova ovisno o potrebama. Isto vrijedi i za Novo Selo i Slaviju. Cilj nam je da u određenom razdoblju svi dostignu određeni standard jer važno je da se svi osjećaju kao ravnopravni građani što sam od početka isticao – istaknuo je Bosančić.