Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
POMOĆ DJECI S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Ugovori za 33 pomoćnika

Škola
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pomoćnici u nastavi kao komunikacijski posrednici pružat će potporu i podršku za ukupno 43 učenika s poteškoćama u razvoju

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i pročelnica gradskog Odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković uručili su ugovore za 33 pomoćnika u nastavi i dva komunikacijska posrednika za rad s djecom s teškoćama u razvoju. Kako je rečeno, provedba projekta “Osiguravanje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u Vinkovcima 2 započela je s početkom školske godine 2017./18. i traje do kraja iduće školske godine.

Vinkovačke jeseni U 17 gradova širom Hrvatske snimljeni su nastupi 23 KUD-a Vinkovačke jeseni zbog korone u drukčijem obliku, ali uključeni su KUD-ovi iz cijele zemlje

– Nastavljamo s provedbom ovog projekta koji je po mom mišljenju izvanredan jer kroz njega nam je pružena prilika da olakšamo praćenje nastave djeci s poteškoćama. Važno je da su svi prepoznali vrijednost ovog projekta i da će se on u Vinkovcima implementirati u velikom iznosu te doprinijeti kvaliteti provođenja nastave, pogotovo kada se moramo pridržavati epidemioloških mjera – rekao je Bosančić.

Dodao je kako će pomoćnici u nastavi kao komunikacijski posrednici pružati potporu i podršku za ukupno 43 učenika s poteškoćama u razvoju. Do sada je u projektu sudjelovalo 48 učenika, a u ovoj školskoj godini pridružuje se osam učenika prvog razreda. Osnovni cilj projekta je osiguravanje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u svrhu povećanja njihove socijalne uključenosti i integracije unutar redovnog odgojno-obrazovnog sustava u sedam osnovnih škola na području grada Vinkovaca. Vrijednost projekta iznosi gotovo 5,8 milijuna kuna i financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Najviše učenika, njih 67, i najviše asistenata, njih 17, nastavu će pohađati u OŠ Antuna Gustava Matoša.