Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Uvođenje eura donosi i promjene

Od 1. siječnja pred vozačima niz novosti

Foto: novosti.hr
Od prvog dana Nove godine vozače čeka niz promjena vezanih uz parkiranje u Vinkovcima

Od 1. siječnja na svih 18 parkirališnih aparata Gradskog gospodarstva d.o.o. Vinkovci moći će se plaćati samo u eurima, dok na blagajni mogućnost plaćanja u kunama ostaje do 15. siječnja. S Novom godinom novina je i uvođenje jedinstvene cijene satne parkirališne karte.

– U Vinkovcima postoje 952 parkirališna mjesta u sustavu naplate parkiranja svrstana u dvije zone. Cijena sata parkiranja bila je dvije, tri ili četiri kune, ovisno o zoni i načinu plaćanja, odnosno kupovanju putem parkirališnog aparata ili mobilnih operatera. Od 1. siječnja 2023. godine cijena parkirališne karte za jedan sat iznosi 60 centa u prvoj zoni i 40 centa u drugoj zoni. U drugoj zoni cijena je ostala praktično ista, odnosno zadržana je na onoj razini koliko se plaćalo putem telefona, a to je bilo 3,00 kune, dok je sada 3,01 kuna, odnosno 40 centa. Cijena je nešto povećana u prvoj zoni, gdje je plaćanje putem telefona bilo 4,00 kune, a sada je to 4,52 kune, odnosno 60 centa – rekao je direktor Gradskog gospodarstva Vinkovci Željko Ilić.

Dodao je i kako cijena satne parkirališne karte diktira i cijenu dnevne karte koja se izdaje onima koji ne plate parkiranje na vrijeme. Tako će cijena dnevne parkirališne karte u prvoj zoni iznositi 10,00 eura, a u drugoj zoni 7,60 eura. Pri tome uvijek valja imati na umu da je, kao i do sada, dnevnu parkirališnu kartu moguće zamijeniti za kartu čiji iznos obuhvaća stvarno korišteno vrijeme usluge parkiranja koji čini umnožak cijene parkiranja u određenoj zoni i sati od izdavanja dnevne karte do dolaska na blagajnu Gradskoga gospodarstva, plus iznos od 2,80 eura ili 21,10 kuna na ime troškova izdavanja dnevne parkirališne karte.

– Vinkovci su upravo po tome posebni jer želimo da naš korisnik, ako i nije na vrijeme platio parkiranje, može tu dnevnu parkirališnu kartu pretvoriti u zamjensku, što je povoljnija opcija. To je razlika u odnosu na sve druge gradove, gdje nema te alternative – rekao je Ilić.